“Ведьмак 3”, Horizon Zero Dawn ve Ghost of Tsushima Final Fantasy 7 Rebirth’in oluşturulmasını doğrudan etkiledi.

“Ведьмак 3”, Horizon Zero Dawn ve Ghost of Tsushima Final Fantasy 7 Rebirth’in oluşturulmasını doğrudan etkiledi.


Birkaç hafta içinde efsanevi Final Fantasy VII’in uzun zamandır beklenen ikinci bir yapımı yeniden çıkacak. Bir zamanlar türün kurallarını belirleyen bu oyun, tüm oyun endüstrisine etki etti. Yenilenmiş sürüm ise, sürekli ilerleyen teknolojiler ve yeni çözümler göz önünde bulundurularak bazı fikirleri Batı projelerinden almak zorunda kaldı. Final Fantasy VII Rebirth’ün yapımcıları, geliştirme sürecinde “The Witcher 3″ün rol yapma unsurlarından, geniş Horizon Zero Dawn dünyasından ve Ghost of Tsushima’nın dinamik dövüşlerinden ilham aldıklarını açıkça kabul ettiler.

Batı stüdyolarından gelen projeler aslında Final Fantasy 7 Rebirth’ün temelini oluşturdu ve açık dünya kullanıyor ve oyunculara pek çok fırsat sunuyor. Bu, Final Fantasy serisinin yapımcısı Naoki Hamaguti’nin gazetecilerle yaptığı bir röportajda söyledi. O, özellikle tüm geliştirme ekibinden çokça saygı gören “The Witcher 3″ün katkısını belirtti.

“The Witcher 3 – çok saygı duyduğum bir oyundu. Açıkçası, ne yapmak istediğimiz konusunda bir rehber olarak çok yararlıydı. Ancak sadece The Witcher 3 değil, ona ek olarak oynamış olduğum bir dizi başka oyun da bu konuda çok iyiydi, örneğin Horizon Zero Dawn ve Ghost of Tsushima. Bu oyunlardan birçoğunu oynadık ve oradaki her şeye bakıyoruz ve her şeyin ne işe yaradığını görüyoruz. Bununla birlikte, başka bir oyunun yaptığını sadece kopyalamak istemiyorum. Bence bu kimseye yardımcı olmayacak ve sonunda iyi olmayacağını düşünüyorum. Rebirth’te yan içeriklere ve yan etkinliklere odaklandık ve hepsinin benzersiz olmasını sağlayan benzersiz unsurları olmalıdır.” — dedi Naoki Hamaguti.

Ayrıca, Final Fantasy 7 Rebirth’un yönetmeni kart oyununun nasıl oluşturulduğuyla ilgili ayrıntıları ortaya çıkardı. Kart oyunu, “The Witcher 3″den de ödünç alınmıştı. Final Fantasy 7 Rebirth’te kart oyununun geliştirilmesi sırasında, yazarlar The Witcher 3 hayranlarının iyi tanıdığı “Gwent” mekaniğine dayandı.