13 Yılda Hiç Kimse Steam’deki Gabe Newell Hesabını Hackleyemedi

13 Yılda Hiç Kimse Steam’deki Gabe Newell Hesabını Hackleyemedi

Steam’deki milyonlarca kullanıcı arasında dünyanın dikkatini çeken sadece bir kişi var: kendisi Gabe Newell. Valve’in kurucusu ve Half-Life’ın babası olarak beklenildiği gibi, kendi mağazasında kendi hesabı var ve birçoğumuz onun özel hesabına bakmaktan çekinmiyoruz. Eğer “Onun kullanıcı adı ve şifresine sahip olmak isterdim, o zaman ne olduğunu görebilirim” diye düşünüyorsanız, işte size iyi ve kötü haberler var. İyi haber, Gaben’in Steam verilerine sahip olduğumuz. Kötü haber ise size hiçbir fayda sağlamayacaklarıdır.

Eğer Steam hesabınıza önem veriyor ve Valve tarafından sunulan tüm güvenlik önlemlerini etkinleştirmişseniz, muhtemelen Steam Guard’ı kullandınız. Steam’in iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemi Mart 2011’de beta sürecinden sonra başlatıldı ve platformu öncekinden çok daha güvenli hale getirdi. Onu göstermek için Gaben dünyaya meydan okudu: “Hesabıma benim rızam olmadan giriş yapın.” Yardım olarak kendi kullanıcı adını ve şifresini bize verdi.

Benim kullanıcı adım ve şifremi yayınlamaya hazırlanıyoruz. Kullanıcı adım – [email protected], şifre – MoolyFTW. Hesabımı hacklemeye ve çalmaya çalışabilirsiniz, ancak hiç bir şey elde edemezsiniz,

— dedi Newell Alman teknoloji fuarı CeBIT 2011’de, hesabını ele geçirmeye çalışma olasılığı vererek.

Şaşırtıcı bir şekilde, Gabe’in hesabı ne 2011’de ne de o zamandan bu yana geçen 13 yılda kimse tarafından çalınamadı. Evet, Steam Guard kusursuz değildir, ancak başarısız olduğu yer şimdi Steam dışındaki kontrolsüz bir yerde ve ona bağlı e-posta hesaplarıyla izlenebilir. Kimse Gabe Newell’in iş e-postasına erişimine sahip olmadığından, Steam profilinin hala güvende olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca, eğer merak ediyorsanız, Gabe Newell’ın Steam’deki profilinin neye benzediğini, orada “örümcek” kod adını kullandığını bilmeniz gerekir. Valve’in kurucusu Rasbscuttle hesabını kullanıyor ve onu arkadaşlarınıza ekleyebilirsiniz, ancak size cevap vermeye veya sizi kabul etmeyeceği çok düşük bir ihtimaldir. Onu rahat bırakmak daha iyi, kesinlikle çok meşgul olduğundan eminim.

Bugün Steam, güvenliğini artırdı ve hesabınızı bir “anahtar” olarak kullanmak için cep telefonunuzu da kullanma imkanı sundu, ancak 2011’de Steam’de 2FA’nın ortaya çıkması büyük bir olaydı. Bu, Valve’in Steam Guard’a duyduğu güveni ve koruma yöntemi olarak kalitesini kesinlikle göstermektedir.