2018 Yılın Oyunu God of War

2018 Yılın Oyunu God of War

Yılın Oyunu God of War

Yılın Oyunu God of War

God of War, Santa Monica Studio tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment (SIE) tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunudur. PlayStation 4 (PS4) konsolu için 20 Nisan 2018’de piyasaya sürüldü. Bu God of War serisinin sekizinci oyunudur ve 2010 oyunu God of War III‘ün devamıdır.

Yunan mitolojisine dayanana önceki oyunlardan farklı olarak, bu oyun büyük ölçüde Norgard mitolojisine dayanıyor. Çoğunluğu ile Midgard bölgesinde antik Norveç’te kurgulanmıştır. Serinin ilk defa iki ana karakteri vardır: tek oynanabilir karakter olarak kalan eski Yunan Savaş Tanrısı Kratos ve ona katılan genç oğlu Atreus; bazen oyuncu pasif olarak onu kontrol edebilir. Kratos‘un ikinci eşi ve Atreus’un annesinin ölümünden sonra, küllerini dokuz alemin en yüksek zirvesine yayma vaadini yerine getirmek için yolculuk ederler. Kratos, ilahi doğasından habersiz olan Atreus‘tan sorunlu geçmişini bir sır olarak saklar. Yolculuk boyunca, Norse dünyasının canavarları ve tanrılarıyla karşılaşırlar.

God of War, eleştirmenlerden evrensel bir beğeni topladı. Anlatısı, dünya tasarımı, sanat yönetimi, grafikler, karakterler ve savaş sistemi için övgü aldı. Piyasada iyi bir performans sergilerken, bir ay içinde satılan yedi milyondan fazla fiziksel ve dijital kopya ile serinin en çok satan oyunu haline geldi ve aynı zamanda tüm zamanların en çok satan PlayStation 4 oyunlarından biri oldu.

God of War, 2018 Oyun Ödülleri‘nde sekiz adaylık elde etmiştir. Bunlardan en büyük ödül olan Yılın Oyunu ödülünü kazanmıştır. Ayrıca En İyi Aksiyon/Macera Oyunu ve En İyi Oyun Yönetimi ödüllerinin de sahibi olmuştur. Kısaca Yılın Oyunu God of War. Diğer kategorilerde ödül kazananları merak ediyorsanız 2018 Oyun Ödülleri konumuza göz atabilirsiniz.