2018 yılından beri Sony, ilk Uncharted’in yeniden yapımı üzerinde çalışıyordu, ancak üretimi durduruldu.

2018 yılından beri Sony, ilk Uncharted’in yeniden yapımı üzerinde çalışıyordu, ancak üretimi durduruldu.


The XboxEra podcastın sunucuları son bölümde, yakında Uncharted: Drake’s Fortune’ın tamamen yenilenmiş bir versiyonunun piyasaya sürülmesinin beklendiğini söyledi. Aksiyon ve bulmacalarla dolu bu klasik macera oyununun geliştirilmiş grafiklere sahip olması ve PS5 ile PC’ye gelmesi planlanıyordu. Ancak içeriden bilgi paylaşanlar, bu sızıntının 6 yıldan daha eski olduğunu belirtti. Sony’nin gerçekten Uncharted’ın bir remake üzerinde çalıştığını ancak geliştirmenin belirsiz bir süreliğine askıya alındığını ortaya çıktı.
Tanınmış bir PS5 oyunları analisti ve mod yapımcısı olan Speclizer_, bu konuyla ilgili güncel bilgileri paylaştı. 2020 yılına ait The Last of Us: Part 2 sürümünü inceleyen Speclizer_, bu sürümde yeni Uncharted versiyonuna dair ipuçları bulduğunu iddia etti.
Uncharted remake’in muhtemelen The Last of Us: Part 2’nin motorunu kullanması bekleniyordu. Bu nedenle son oyunun sürümünde başka bir projeye ait seviyelerin, karakter isimlerinin ve diğer unsurların bulunduğu belirtildi.
Kempy161 takma adlı başka bir sızıntı uzmanının iddialarına göre, Sony 2018 yılından beri Uncharted remake’inin üzerinde çalışıyordu. Franchise’ın film uyarlamasının prömiyerine yetiştirmek isteyen şirket, ancak bu projenin geliştirilmesi uzun bir süre askıya alındı. Geliştirme ekibi daha sonra The Last of Us’un remake’ine odaklandı ve o zamandan beri Uncharted’ın yeniden canlandırılma fikrine geri dönüp dönmedikleri bilinmiyor.