2018’in En İyi 10 Ücretli Antivirüs Programı

2018’in En İyi 10 Ücretli Antivirüs Programı

En İyi Ücretli Antivirüs Programları

En İyi Ücretli Antivirüs Programları

Hangi antivirüs programını seçmelisiniz? Ortada çok fazla seçenek var. En son bağımsız laboratuar testlerinde Kaspersky Anti-Virus mükemmel puanlar elde etti ve Bitdefender Antivirus Plus’a çok yaklaştı. Elimizdeki testlere göre, Norton AntiVirus Basic, Webroot dışındaki tüm yeni ürünlerden daha üstün bir performans sergiledi. Abonelikler konusunda ise McAfee AntiVirus Plus için tek bir abonelik, tüm Windows, Android, Mac OS ve iOS cihazlarınıza koruma yüklemenizi sağlar. Alışılmadık davranış tabanlı algılama teknolojisi ise, Webroot SecureAnywhere Antivirus’ün en küçük antivirüs olduğu anlamına gelir. Bu gibi hususlar göz önüne alınarak en iyi ücretli Antivirüs programlarını derlemeye çalıştık.

1. Kaspersky Anti-Virus

1. Kaspersky Anti-Virus

Artıları: Dört bağımsız test laboratuarından mükemmel puanlar almıştır. Kimlik avı koruma testinde mükemmel puana sahiptir. Kötü amaçlı yazılım engelleme ve kötü amaçlı URL engelleme testlerinde yine iyi puanlar almıştır. Çok sayıda ek tarama mevcuttur. Tam ölçekli telefon ve canlı sohbet desteği sunar.

Eksileri: Ek taramaları birbiriyle önemli ölçüde çakışıyor.

Kaspersky Anti-Virus antivirüs test laboratuarlarını tüm mükemmel puanlarla süpürmüştür. Tercih edilebilir.

Hemen Kaspersky Anti-Virus’e sahip olmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaspersky

2. Bitdefender Antivirus Plus

2. Bitdefender Antivirus Plus

Artıları: Bağımsız laboratuar testlerinde ve web koruma testlerinde üstün puanlar elde etmiştir. Çok katmanlı fidye koruması. Şifre yöneticisi. Bankacılık koruması. Sanal özel ağ veya VPN sunar. Birçok güvenlik merkezli ek özellikleri mevcuttur.

Eksileri: Sınırsız VPN erişimi ayrı bir abonelik gerektirir.

Üstün antivirüs test sonuçları ve bazı güvenlik paketlerini utandırıcı özelliklerin bir araya gelmesiyle Bitdefender Antivirus Plus en iyi seçimdir diyebiliriz.

3. Symantec Norton AntiVirus Basic

3. Symantec Norton AntiVirus Basic

Artıları: Kötü amaçlı yazılımlarda ve istismar koruma testlerinde mükemmel puanlar elde etmiştir. Kötü amaçlı URL engelleme testinde en iyi puana sahiptir. Spam filtresi, şifre yöneticisi ve diğer bonus özelliklerini içerir.

Eksileri: İlk tam tarama alışılmadık şekilde yavaştır ve sınırlı teknik destek sunar.

Symantec Norton AntiVirus Basic, testlerden çıkan herşeyi adeta havaya uçurur ve geniş bir ek özellikleri koleksiyonu sunar. Her zaman tercih edilen olarak kalacaktır gibi görünüyor.

4. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

4. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Artıları: Kötü amaçlı yazılım koruma testinde mükemmel puan almıştır. Sistem kaynakları üzerinde başarılıdır. Kötü niyetli ve hileli URL testlerinde iyi puanlar elde etmiştir. Fidye yazılımı koruması, en hızlı tarama ve gelişmiş özellikler mevcuttur.

Eksileri: Bununla ilgili laboratuvar testi sonuçları yoktur.

Küçük, hızlı Webroot SecureAnywhere AntiVirus, sisteminizin kaynaklarını kullanmaz. Tercih edilebilir.

5. McAfee AntiVirus Plus

5. McAfee AntiVirus Plus

Artıları: Çapraz platform, çoklu cihaz koruması, uygulamalı testlerde iyi puanlar almıştır. Güvenlik duvarı, dosya öğütücü ve diğer birçok ek özelliğini içerir.

Eksileri: Bazı bağımsız laboratuarlardan idare eder puanlar almıştır. WebAdvisor’ın Site Raporu, testlerde tutarlı bir şekilde çalışmamıştır.

McAfee AntiVirus Plus için tek bir abonelik, evinizdeki her Windows, Android, macOS ve iOS cihazını korumanıza izin verir. Bu da oldukça iyi bir anlaşma gibi görünüyor.

Hemen McAfee AntiVirus’e sahip olmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

McAfee

6. Avast Pro Antivirus

6. Avast Pro Antivirus

Artıları: Uygulamalı testlerde mükemmel puanlar almıştır. Bağımsız laboratuarlardan da iyi puanlar almıştır. Wi-Fi denetçisi, şifre yöneticisi ve çok sayıda faydalı, güvenlikle ilgili ek özellikleri mevcuttur. Sadece Sandbox ve Gerçek Site özellikleri vardır.

Eksileri: Şifre yöneticisi özellikleri sınırlıdır. Bazı ek özellikleri ayrı bir satın alma gerektirir. Yalnızca pro özellikler, pek fiyatı hak etmiyor gibi duruyor.

Avast Pro Antivirus, ücretsiz sürümü ile aynı zenginliği sunuyor ve çok daha fazlasını değil. Bu mükemmel bir ürün, ancak çoğu kişi için ücretsiz sürüm yeterli olacaktır.

7. Check Point ZoneAlarm PRO Antivirus + Firewall

7. Check Point ZoneAlarm PRO Antivirus + Firewall

Artıları: Gelişmiş güvenlik duvarı vardır. Antivirüs Kaspersky’den lisans almıştır. Benzersiz ve etkili kimlik avı koruması mevcuttur. Kullanışlı ek araçları içerir.

Eksileri: Seyrek laboratuvarlardan sonuçlar elde etmiştir. Gelişmiş özellikler ortalama kullanıcı için çok gelişmiştir. Maksimum hassasiyette, OSFirewall hem iyi hem de kötü programları işaretlemiştir. Kimlik avı koruması yalnızca Chrome’da vardır.

Güçlü ZoneAlarm güvenlik duvarı, Kaspersky’den lisanslı antivirüs ve kimlik avı korumasına yeni bir yaklaşım olan Check Point ZoneAlarm PRO Antivirus + Firewall’a bir göz atmaya değer.

8. Emsisoft Anti-Malware

8. Emsisoft Anti-Malware

Artıları: Kötü amaçlı yazılım engelleme ve kötü amaçlı URL engelleme testlerinde mükemmel puanlar elde etmiştir. Laboratuar testlerinde de iyi puanlar almıştır. Etkili davranış tabanlı algılama, fidye yazılımlarını bile tespit edebilir. Temiz, basit bir kullanıcı arayüzü mevcuttur.

Eksileri: Kimlik avı testinde idare eder paunlar almıştır. Davranış tabanlı algılama hem geçerli programları hem de kötü amaçlı yazılım hakkında uyarı verir.

Bu nedenle adından da anlaşılacağı gibi Emsisoft Anti-Malware, bilgisayarlarınızı kötü amaçlı yazılımlardan (malware) uzak tutma temel görevine odaklanır. İyi bir iş çıkarır ve temiz, basit bir arayüzle, iyi gibi görünüyor.

9. ESET NOD32 Antivirus

9. ESET NOD32 Antivirus

Artıları: Bağımsız test laboratuarlarından iyi puanlar almıştır. Yeni UEFI tarayıcı, ürün yazılımında kötü amaçlı yazılım bulur. HIPS bileşeni, istismarları engeller. Hızlı tam tarama ve kapsamlı cihaz kontrolü sunar.

Eksileri: Kimlik avı korumasında idare ederdir. Cihaz kontrolü çoğu kullanıcı için çok karmaşıktır.

ESET NOD32 Antivirus, laboratuvar testlerinde iyi puanlar almıştır ve sıra dışı yeni UEFI tarayıcısı, PC’nizin ürün yazılımındaki kötü amaçlı yazılım bulaşmalarını tespit edebilir.

10. Sophos Home Premium

10. Sophos Home Premium

Artıları: Mükemmel kimlik avı puanına sahiptir. Ayrıca çok iyi kötü amaçlı URL engelleme puanı almıştır. Fidye yazılımlarına, keylogger’lara ve istismarlara karşı korur. 10 adete kadar PC veya Mac için uzaktan yönetim sunar. Ucuzdur.

Eksileri: Lab test sonuçları geçerli değildir. Gelişmiş özellikler nadir teknik uzmanlık gerektirir. Ebeveyn kontrolü ve webcam koruması sınırlıdır.

Yeni Sophos Home Premium güvenlik paketi, fidye yazılımı koruması, keylogger engelleme, istismar azaltma ve daha fazlası dahil olmak üzere içerdikleriyle tüketicilerin Şirket düzeyindeki ürünlerinde güçlü bir koruma teknolojisi oluşturuyor.