2018’in En İyi E-posta Sağlayıcıları

2018’in En İyi E-posta Sağlayıcıları

En İyi E-posta Servisleri

En İyi E-posta Servisleri

Bir e-posta hesabının ele alınması kolaydır. Bir internet servis sağlayıcısı ile kayıt olun ve başlangıç için bir hesabınız var. Google ve diğer büyük isimlerle bir hesap oluşturmak size daha fazla fayda sağlayacaktır. İyi bir web barındırma paketi satın alın ve büyük bir işletmeye güç sağlamak için yeterli e-posta adresi alacaksınız.

Dikkat edilmesi gereken çok şey olduğundan doğru e-posta hesabını almak daha zordur. Spam filtreleri nasıl? Gelen kutunuzu düzenli tutmak ne kadar kolay? Diğer e-posta istemcilerinden hesaba erişebilir misiniz? Hizmeti özel alan ve kendi adresiniz ile kullanabilir misiniz? Bunlar gibi sorular aklınza gelebilir. Makaleyi okumaya devam edin ve etrafımızdaki en iyi e-posta sağlayıcılarından bazılarından bahsedeceğiz. Hepsinin, reklamlarla ve bazı sınırlarla birlikte iyi ücretsiz hizmetleri vardır. Ama aynı zamanda kullanıcıların ihtiyaç duyacağı güç, işlevsellik ve kurumsal seviyedeki ekstraları sunan iş dostu ticari ürünler hakkında da bilgi sunacağız.

En İyi E-mail Hizmetleri

1. Gmail

Google’ın webmail gücünün tanıtıma ihtiyacı yok

1. Gmail

İlk olarak 2004 yılında piyasaya sürülen Google’ın Gmail’i, dünya genelinde bir milyardan fazla kullanıcıyla ücretsiz e-posta hizmetlerinde pazar lideri konumuna geldi.

Gmail’in stripped-back web arayüzü en parlak noktasıdır. Ekranın çoğu, minimum araç çubuğu ve diğer karmaşayla birlikte gelen kutunuza ayrılmıştır. Mesajlar, daha kolay görüntüleme için konuşmalar aracılığıyla düzenli bir şekilde düzenlenir ve e-postaları ilk kullanıcı olarak bile kolaylıkla okuyabilir ve yanıtlayabilirsiniz.

Burada bolca güç var. Mesajlar, ihtiyaç duyduğunuz içeriğe odaklanmanıza yardımcı olan Birincil, Sosyal ve Promosyonlar gibi sekmeli kategorilere otomatik olarak filtrelenebilir. Önde gelen spam engelleme, gelen kutunuzu önemsiz tutar, aynı hesaptaki diğer hesapları (Outlook, Yahoo, başka bir IMAP veya POP e-postası) yönetebilir ve gelen kutunuz, Drive’ınız ve fotoğraflarınız için 15 GB depolama alanı vardır. Gmail’e çevrimdışı olarak da erişebilirsiniz, bununla birlikte çalışmak için Google Chrome‘a ihtiyacınız vardır. Ayrıca, belirli bir süre için bir e-postayı ertelemenize izin veren düzgün bir erteleme özelliği vardır (ayrıca bu e-postayı önemli olarak otomatik olarak etiketler).

Diğer özellikler daha şüphelidir. İletileri klasörler halinde düzenlemek yerine, örneğin hemen her kullanıcının anladığı basit bir metafor, bunları özel bir etiketleme sistemi kullanarak filtrelemeniz gerekir. Bu özellik çalışır ve bazı avantajları vardır, ancak tüm kullanıcılarla popüler değildir. Yine de, Gmail genel olarak mükemmel bir hizmettir ve e-posta sağlayıcınız için iyi bir ilk tercihtir.

Google, G Suite ürünü biçiminde Gmail’in ücretli, iş odaklı bir sürümünü kullanıma sunar.

Bu daha profesyonel ürün reklamları düşürür ve alan adınızda özel bir e-posta adresi kullanmanıza izin verir (adını[email protected]). İş odaklı geçiş araçları postaları Outlook, Exchange, Lotus ve daha birçok yerden içe aktarabilir. Depolama alanı Temel planında 30 GB’a çıkar ve sınırsız grup e-posta adresi, % 99,9 kesintisiz çalışma süresi ve 7/24 destek alırsınız.

G Suite, Google’ın Microsoft Office‘in karşılığıdır. Tabii ki de belgeler, elektronik tablolar ve sunumlar ile çalışmak için uygulamalar alırsınız. Paylaşılan takvimler sizi daha iyi organize eder, çevrimiçi toplantılar için video ve sesli konferanslar vardır ve yine sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için 7/24 destek vardır.

Bu daha fazla Office benzeri güç, yalnızca e-postaya dayalı rekabetten daha pahalı bir ürün oluşturuyor ve fiyatlar en basit plan için 5 $ (3.60 £) başlıyor. Yine de, paranız için çok şey alıyorsunuz ve G Suite’in özelliklerini kullanacaksanız o zaman akıllı bir seçim olabilir. 14 günlük ücretsiz deneme, öğrenmenize yardımcı olacak kolay bir yol sağlar.

2. Outlook

Özellikle Office 365 kullanıcıları için çok fazla güç var

2. Outlook

Outlook‘un web arayüzü, masaüstü enkarnasyonu ve diğer birçok e-posta istemcisi ile aynı tanıdık stili takip eder: soldaki klasörler ve organizasyon araçları, merkezdeki geçerli klasörün içeriği ve sağdaki basit bir önizleme bölmesi (ücretsiz hesapta reklamlar ile birlikte).

Araç çubuğu, genel özelliklere hızlı erişim sağlar ve sağ tıklatma klasörleri veya mesajları hemen hemen her şeyi gösterir. Başka bir e-posta istemcisi kullandıysanız, anlarda önemli ayrıntıları anlayacaksınız.

Görünen basitliğe rağmen, kaputun altında çok şey var. Servis önemli e-postaları otomatik olarak algılar ve herhangi bir dikkat dağınıklığını uzaklaştırarak Odaklanmış Gelen Kutusu’na yerleştirir. Uçuş ve akşam yemeği rezervasyonları dahil olmak üzere etkinlikler otomatik olarak takviminize eklenebilir. Bu takvimi diğer Outlook.com veya Office 365 kullanıcılarıyla paylaşmak kolaydır veya etkinliklerinizi herkesin erişebileceği bir Aile takvimi olarak kaydedebilirsiniz.

Mükemmel ek desteği, OneDrive dosyalarını doğrudan kopya veya bağlantı olarak paylaşma yeteneğini içerir. Ayrıca dosyaları doğrudan Google Drive, Dropbox ve Box hesaplarınızdan ekleyebilir ve 15 GB’lık bir posta kutusu diğer insanlardan bol miktarda dosya depolamaya izin verir.

Tüm bunlar çoğu kişi için iyi çalışır, ancak servis varsayılanlarından memnun kalmazsanız, Outlook.com’un Ayarlar iletişim kutusu aracılığıyla ayarlanabilmeleri için bir şans sunar. Bu, Gmail kadar çok seçeneğe sahip değil, ancak iyi organize edilmiş ve düzen, ek kurallar, mesaj kullanımı ve daha fazlası üzerinde size çok fazla kontrol sağlıyorlar.

Bu hala yeterli değilse, Microsoft hizmeti daha da ileriye taşımak için bir grup uygulama temelli entegrasyon sunar. Beta yoluyla yerleşik Skype desteği alırsınız ve uygulamalar Evernote, PayPal, GIPHY, Yelp, Uber ve daha fazlasına daha kolay erişmenizi sağlar.

Office 365‘e yükseltmek, reklamsız gelen kutusu, 50 GB posta depolama alanı ve 1 TB OneDrive depolama alanı elde etmenizi sağlar. Ekstralar arasında çevrimdışı çalışma, profesyonel mesaj biçimlendirme araçları, telefon veya sohbet tabanlı destek, ransomware gibi kötü amaçlı saldırılardan dosya kurtarma ve daha fazlası yer alır. Word, Excel ve PowerPoint’in son sürümleri tabii ki. Tüm bunlar, tek kullanıcı Office 365 Kişisel planı için ayda 7 $ (5 £) veya bir yıl için 70 $ (52 £) ödeyebilirsiniz.

3. Yahoo Mail

Bazı şaşırtıcı derecede temiz ekstralar ile güçlü bir teklif

3. Yahoo Mail

Yahoo Mail, bu günlerde manşetlerde olmak için çok fazla şey yapmıyor, ancak en son sürümü, en iyi rekabete karşı ayakta duran cilalı ve profesyonel bir hizmettir.

İyi tasarlanmış arayüz, en azından başlangıçta gelen kutunuzun büyük bir görünümü, genel mesajlar ve içerikler için tek tıklamalı filtreler (Fotoğraf, Belgeler, Seyahat) ve sohbet içindeki tüm e-postaların kolayca taranması gibi Gmail’i andırıyor. Ancak, postaları özel klasörler halinde de düzenleyebilir ve plan, birkaç tıklamayla bir mesaj önizlemesi görüntülemek için ayarlanabilir.

Altta yatan güçlü bir motor, Facebook ile entegre olabilir, SMS ve metin mesajları göndermeyi destekler, web, POP ve (bazı durumlarda) IMAP aracılığıyla erişilebilir ve başka bir adrese e-posta gönderebilir. Değerli ekstralar arasında gizliliğinizi korumak için tek kullanımlık e-posta adresleri bulunur ve bir büyük posta kutusunun 1 TB’ı çok uzun bir süre boyunca aldığınız her şeyi saklayabileceğiniz anlamına gelir.

Zorlu kullanıcılar zaman içinde sorunları bulabilir. Posta organizasyonu, Gmail’in etiketleme şemasının esnekliğiyle tam olarak eşleşemez. Örneğin, başka yerlerde gördüğünüz kadar düşük düzeydeki ince ayarlamalar, düzenlemeler ve seçenekler neredeyse yok. Ama genel olarak Yahoo Mail, e-posta listenizde olması gereken çekici bir hizmettir.

Diğer sağlayıcılarla olduğu gibi, Yahoo daha fazla özellikli bir İş Mail planı sunar. Önemli nokta, hizmeti başka bir avantaj da olsa, özel domain (adınız@domainadınız.com) ile kullanma seçeneğidir. Servis, Facebook, Gmail, Outlook ve daha birçoğu ile bağlantı kurabilir. Tüm posta kutularınızı aynı ekranda görüntüleyebilirsiniz ve her zamanki iş dostu üretkenlik araçları (birden çok takvim, belge işleme, analitik ve daha fazlası) vardır.

Fiyatlar, posta kutusu başına ayda 3.19 $ ‘dan (2.30 £) başlar ve abonelik yılları artıkça fiyatlar düşer; 5 yıl için 1.59 $ (1.15 £), 10 yıl için 1.19 $ (0.85 £).

Sadece ilk kayıt değil, ücretsiz bir domain adı da vardır: Aboneliğiniz aktif olduğu sürece Yahoo da yenilenecektir.

4. ProtonMail

Güvenlik ve gizliliğe önem veren e-posta

4. ProtonMail

Bir e-posta sağlayıcısına kaydolmak genellikle bazı gizlilik ihlallerini içerecektir. Yahoo Mail, örneğin adınız ve cep telefonu numaranızı sorar. Gmail ve diğer hizmetler, iletilerinizi yararlı eylemler (takvimlere etkinlik ekleme gibi) gerçekleştirmek için tarayabilir ve hemen hemen herkes size reklamlarla hizmet verir.

ProtonMail, her şeyden önce mahremiyete odaklanan İsviçre merkezli bir e-posta hizmetidir. Anonim olarak kaydolabilir, IP adreslerini kaydetmezsiniz ve tüm e-postalarınız uçtan uca şifrelenir, bu da ProtonMail’in (veya başkalarının) içeriğini okuyabilmesinin hiçbir yolu olmadığı anlamına gelir. Ayrıca, adres doğrulama (doğru kişi ile güvenli bir şekilde iletişim kurduğunuzdan emin olmanızı sağlar) ve PGP e-posta şifrelemesi için tam destek mevcuttur.

Bazı önemli sınırlar var. Ücretsiz ürünün küçük bir 500MB depolama alanı vardır, yalnızca günde 150 mesaj göndermeyi destekler ve kuruluş araçları (klasör, etiket veya akıllı filtreler) açısından belirgin şekilde kısadır. Uçtan uca şifreleme, ProtonMail’e özel olduğundan, hizmeti diğer e-posta istemcileriyle kullanamazsınız.

Yine de, ağlara bağlı olmayan ücretsiz ve hatta reklam göstermeyen bir hizmet hakkında şikayette bulunmak biraz haksızlık gibi görünüyor. Gerçekte, ProtonMail, Gmail gibi hizmetlerle birlikte kullanılması amaçlanan ve bunları değiştirmeyen uzman bir araçtır ve genel olarak temel görevlerini çok iyi bir şekilde yerine getirir.

Daha fazlasına ihtiyacınız varsa, ProtonMail’in aylık 5 $ veya yıllık 48 $ fiyatlandırması vardır. Plus hesabı size 5GB depolama alanı, günde 1000 mesaj, özel domain adı (siz@domainadınız.com) ve klasörler, etiketler ve filtreler için destek sağlar.

Başka bir İş planı, daha fazla depolama alanı, e-posta adresi ve ikinci özel alan adıyla birlikte, tüm e-posta adreslerini ve çoklu kullanıcı desteğini de ekler. ProtonMail’in güvenliğine ihtiyacınız varsa makul olan, kullanıcı başına aylık 8 $ ‘dan veya yıllık 75 $ olarak fiyatlandırılır.

5. Zoho

Size çok şey veren bir e-posta sağlayıcısı

5. Zoho

Zoho Workplace, çevrimiçi bir ofis paketine, doküman yönetimine ve bir dizi ortak çalışma aracına ve diğer ekstralara giren, iş odaklı bir e-posta hizmetidir.

Zoho‘nun ücretsiz planı 25 kullanıcıya kadar destekler (diğerlerini servise yönlendirebilirseniz ekstra bir 25 tane vardır), her biri 5GB posta kutusu depolama alanına sahip ve kendi domaininiz ile birlikte kullanılabilir. Bunlar, normalde yalnızca ticari ürünlerde bulabileceğiniz özelliklerdir ve elektronik tablo, kelime işlemci, sunum ve diğer araçları hesaba kattığınızda gerçek bir anlaşma gibi görünür.

E-posta servisinin kullanımı kolaydır ve e-postalarınızı düzenlemenize yardımcı olacak iyi bir dizi özellik sunar: klasörler, etiketler, filtreler, akıllı aramalar ve daha fazlası.

Ücretsiz plan hala biraz temeldir. Örneğin, size sadece web erişimi sağlar ve e-posta iletimi için destek yoktur.

Neyse ki, Zoho Standart planı bunu düzeltir. Kullanıcı başına sadece yıllık 2 $ (1.45 £) ödenir; size IMAP ve POP erişimi, e-posta iletme, etkin senkronizasyon, birden çok domain barındırma, 30 GB depolama alanı, 30 MB’lık ek sınırlama (ücretsiz planla 25MB’dan başlayan) ve başka yerlerde bazı önemli gelişmeler (örneğin bulut dosyalarını Zoho olmayan kullanıcılara gönderme olanağı) sağlar. Ayrıca, daha fazla özellik ekleyen Pro ve Enterprise planları da var.

Elbette bu özelliklerin bir kısmı ücretsiz olarak kullanılabilir. Ancak özel domain adı desteğini veya Office araçlarını kullanacak olan işletmeler veya herkes bunu çok beğenecek. Daha yakından incelemeye değer.