2020 Yılında Çıkacak Olan Call of Duty Oyunu Geliştirilme Aşamasında

2020 Yılında Çıkacak Olan Call of Duty Oyunu Geliştirilme Aşamasında

     Oyun dünyasının en önemli serilerinden birisi olan Call of Duty’in yeni oyununun geliştirilme aşamasında olduğu duyuruldu. Activision’ın CEO’su Coddy Johnson, yatırımcılarla görüşmelerinin sürdüğünü ve son aşamalarda olduğunu belirtti. Hemen hemen her sene yeni oyununu gördüğümüz Call of Duty serinin bu seneki geliştiricisi gizli tutuldu ve şu an itibariyle bilinmiyor.

     Activision CEO’su Coddy Johnson’ın yaptığı açıklamalarda, Call of Duty serisinin gelişmesi ve yükselmesi için daha önceden hiç bu kadar güzel konumda olmadıklarını bu yüzden çalışmalarının sürdüğünü ve daha fazlasının yolda olduğunu belirtti. Ayrıca Coddy Johnson, 2020 yılının son çeyreğinde yeni bir oyun çıkartacaklarını ve bu oyunun öncekilerine benzemediğini belirtti.

       Oyun dünyasının en önemli serilerinden birisi olmak kolay değil. Üç farklı stüdyo’da geliştirilen serinin direkt olarak arkasında kim olduğu bilinmiyor. Ancak tahmin edebildiğimiz detaylardan birisi de şu ki , Treyarch, Infinity Ward ve Sledgehammer Games arasında bir bağlantının olduğu ve bu bağlantılar aracılığıyla oyunun geliştirildiğini düşünülüyor.

     Daha önceki yıllardan da bildiğiniz üzere 2018 yılında piyasaya sürülen Call of Duty: Black Ops, Treyarch tarafından geliştirilmişti. 2019 yılında çıkartılan Call of Duty: Modern Warfare oyunu ise Infinity Ward tarafından geliştirilerek başarılı bir çalışmaya imza atmışlardı. Bu iki geliştirici şirketin görevini yerine getirmesinin ardından sıranın Sledgehammer Games’e geldiği düşünülüyor. Ancak detayı vermeden de geçmeyelim, böyle durumlarda ipleri elinde tutan şirket Activision.

2020 Yılında Çıkacak Olan Call of Duty’i Kim Geliştiriyor?

      Video oyunlarıyla alakalı paylaşımlar yapan ünlü blog Kotaku’nun 2019 yılında yayınladığı bir haberde; 2020 yılında piyasaya sürülecek oyunla alakalı bir iddia ortaya atmıştı. Merkezinin Wisconsin olduğu bilinen Raven Software şirketinin 2020 yılında çıkartılması planlanan yeni Call of Duty oyunu için yardım teklifinde bulunduğunu belirtmişti. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa 2020 yılında çıkacak olan oyunu Treyarch’ın yanında Sledgehammer ve Raven Software şirketlerinin de geliştirme aşamasında yardım etmesi bekleniyor.

      Eğer Kotaku’nun yayınladığı raporlar doğru çıkarsa yani geliştirici şirket Treyarch olursa, yeni oyunun soğuk savaş döneminde geçme ihtimalinin yüksek olacağı düşünülüyor. Ayrıca Kotaku, şirketin Black Ops 4’te oyuncular tarafından gelen eleştirilere önem vererek yeni oyunda hikaye modunu es geçmeyeceklerini ve büyük önem vereceklerini belirtiyor.

2020 Yılında Çıkacak Olan Call of Duty'i Kim Geliştiriyor?