2024 Oscar: Robert Downey Jr., Killian Murphy ve Christopher Nolan İlk Oscar’larını Aldılar

2024 Oscar: Robert Downey Jr., Killian Murphy ve Christopher Nolan İlk Oscar’larını Aldılar

Bugün Oscar Ödülleri’nin 96. töreni sona erdi. Bu yıl ödül töreninin en büyük galibi Christopher Nolan’ın Oppenheimer filmi oldu, 7 farklı dalda ödül kazanarak “En İyi Film” ödülünü de içeren toplamda 7 kategoride kazandı. İkinci sırayı ise Yorgos Lanthimos’un Poor Things filmi aldı – 4 farklı kategoride zafer elde etti.

Kariyerlerinde ilk kez Oscar’ı kazananlar: Christopher Nolan, Killian Murphy, Robert Downey Jr. ve Devyn Joy Randolph. İkinci Oscar’ını alan oyuncu Emma Stone ise Poor Things filmdeki başrolüyle aldı.

Dikkat çekici bir şekilde, Martin Scorsese’nin The Killers of the Flower Moon filmi 11 adaylıkla hiçbir ödül kazanamadı, aynı şekilde Bradley Cooper’ın Maestro filmi de (4 adaylıkla 0 zafer). Diğer kaybedenler arasında ise sadece “En İyi Şarkı” kategorisinde 9 adaylıkla sadece bir zafer elde eden Barbie filmi yer alıyor.

Bu yıl “En İyi Görsel Efektler” ödülü, sadece 15 milyon dolar bütçesi olan Japon filmi Godzilla: Minus Onee gitti – bu oldukça şaşırtıcı çünkü rakipleri arasında maliyeti çok daha yüksek olan yapımlar bulunmaktaydı, örneğin Mission Impossible: Deadly Payback ve Guardians of the Galaxy: Part 3.

Kazananlar ve Kategoriler

  • En İyi Film: Oppenheimer;
  • En İyi Yönetmen: Christopher Nolan (Oppenheimer);
  • En İyi Erkek Oyuncu: Killian Murphy (Oppenheimer);
  • En İyi Kadın Oyuncu: Emma Stone (Poor Things);
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Robert Downey Jr. (Oppenheimer);
  • Kaynak: Oscar Winners 2024 Listesi;