64 yaşında video oyunlarının seslendirmesini yapan aktör Mark Dodson vefat etti.

64 yaşında video oyunlarının seslendirmesini yapan aktör Mark Dodson vefat etti.

Mark Dodson, seslendirme sanatçısı ve birçok oyundan, diziden ve filmde tanınan bir isim, 64 yaşında vefat etti. TMZ’nin bildirdiğine göre, Dodson Cumartesi günü Indiana’daki bir otelde kalp krizi geçirdi. Ölümünü, menajeri Stellar Appearances doğruladı.

“Mark, hayranlarını gerçekten seviyordu ve dünyanın dört bir yanındaki çeşitli konvansiyonlarda onlarla mutlulukla buluşuyordu,” dedi. “[O]… Her karakter ve senaryoya kendi benzersiz tonunu ve sesini kattı”

Dodson, 30 yıldan fazla bir süredir seslendirme sanatçısı olarak çalışmaktaydı. Video oyunlarında Adam Hamadu rolünde Ghostrunner, Barnabas rolünde Grim Dawn, Bendy & the Dark Revival’daki Nathan Arch ve Nancy Drew ve Painkiller gibi birçok karakteri seslendirdi. Bendy serisi oyun yaratıcısı Paul Crawford ise başsağlığı dileklerini iletti. “Mr. Dodson’ın muhteşem bir kariyeri vardı ve benim oyunumda yer alması benim için büyük bir onurdu,” dedi.

Oyunların ötesinde Dodson, “Gremlins” filminde Mogwai’nin sesi ve “Star Wars” serisinde Salacious B. Crumb’ın sesiyle en çok tanınan isim haline gelmiştir. Gremlins devam filminde birkaç gremlinin sesini tekrar seslendirdi ve 2022 yapımı Lego Star Wars: The Skywalker Saga oyununda Crumb’ın rolünü tekrarladı.

Dodson’ın kızı Sierra ve torunları geride kaldı.