ABD: SEC, CFTC Önümüzdeki Hafta Özel Görüşmelerde Kriptoya % 100 Odaklanacak

ABD: SEC, CFTC Önümüzdeki Hafta Özel Görüşmelerde Kriptoya % 100 Odaklanacak

ABD‘nin iki önemli finansal düzenleyici makamı, 6 Şubat 2018‘de sanal para birimleri üzerinde özel bir duruşmada bulunacaklarını açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC), önceden haberin gözetim rolü olarak nitelendirdikleri konuları görüşmek üzere toplanacak. Çünkü endüstri, dünya çapında milletvekillerinin giderek daha fazla öncelik sahibi hale geldi.

SEC başkanı Jay Clayton, CFTC başkanı J. Christopher Giancarlo’ya şef tanık olarak katılacak.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, geçtiğimiz hafta Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2018 sırasında yeniden gündeme geldi, çeşitli büyük ekonomilerden üst düzey politikacılar mevzuat etkileşimini artırma niyetlerini belirttiler.

Kripto düzenlemesi konusunda uluslararası bir çaba çağrısı, Fransa, Almanya ve diğerlerinden destek aldı;  Mart 2018’de Arjantin’de düzenlenecek G20 Zirvesi‘nde büyük bir tartışma konusu olacak.

WEF olayı sırasında Wall Street Journal‘da  yayınlanan makalede “CFTC ve SEC, diğer federal ve eyalet düzenleyicilerinin, ceza makamlarının yanı sıra şeffaflığı ve bütünlüğü bu pazarlara getirmek ve daha da önemlisi dolandırıcılık ve tacizi yok etmek için birlikte çalışmaya devam edecekler. Bu pazarlar yeni, gelişmekte. Bu nedenle, çevik ve ileriye dönük olmamızı istiyorlar ” denildi.

Bu ayın başlarında SEC, Wall Street ticaret gruplarına, Bitcoin tabanlı ETF‘lerin ve yatırım fonlarının yönetmeliklere uygunluğuyla ilgili olağanüstü soruları bulunduğunu ve sponsorların kayıt bildirilerini geri çekmesini istediğini söyledi.

Kaynak: 1