ABD’de en çok satan oyunlar arasına Horizon Forbidden West’in PC sürümü girdi.

ABD’de en çok satan oyunlar arasına Horizon Forbidden West’in PC sürümü girdi.

PC sürümü Horizon Forbidden West, 23 Mart’ta sona eren haftada ABD’de en çok satan oyunlar listesine girdi, analist Matt Piscatella bildirdi ve bu durumu “Sony için Windows platformunda harika bir başlangıç daha” olarak nitelendirdi.

“Horizon Forbidden West PC, 23 Mart’ta sona eren hafta boyunca Amerikan pazarında en çok satan oyunlar arasına girdi, önceki hafta ise ilk 100’e giremedi” yazdı Piscatella, NPD (eskiden Circana) tarafından toplanan dolar cinsinden satış verilerine atıfta bulunarak.

Bu bilgi bize ne söylüyor? Temelde iki şey. İlk olarak, PC pazarının Sony için büyük ilgi ve tatmin getirebilecek önemli bir potansiyel sunduğu ve Japon şirketinin buna daha fazla saygı duyması gerektiği anlamına geliyor.

İkincisi – The Last of Us Part 1’in yayın durumu, açıkça PC kullanıcılarını temkinli olmaya ve ürün kalitesini doğrulayan yorumlar olmadan ön sipariş vermekten kaçınmaya yönlendirdi.

Nixxes’in Horizon Forbidden West ile ortaya koyduğu iyi iş, PlayStation’ın PC’deki yeni bir başlangıç noktası olabilir ve Sony stüdyolarını aynı anda iki versiyon geliştirmeye teşvik edebilecek çapraz platform stratejisi göz önünde bulundurularak, yeni bir adım olabilir.