Activision Blizzard, Bu Yıl The Game Awards'ta Bulunmayacak

Activision Blizzard, Bu Yıl The Game Awards'ta Bulunmayacak

The Game Awards'ın yapımcısı ve genel sunucusu Geoff Keighley, adaylıklarının dışında  Activision Blizzard'ın her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenecek olan The Game Awards ödüllerine katılmayacağını belirtti.  The Game Awards'ın baş sunucusu Geoff Keighley resmi Twitter hesabından yaptğı paylaşımda taciz davalarına da yer verdi. 

Baş sunucu yaptığı bir röportajda The Game Awards'ta Activision Blizzard'ın geçici bir süreliğine kaldırılabileceğini belirtti. Activision Blizzard'ın bu yıl da düzenlenilecek oyun ödülleri töreninde yer almasa da yinede törende bir etki yaratabileceği düşünülüyor.  

Activision Blizzard'ın başkanı Rob Kostich, The Game Awards'ın danışma kurulunda  görev yapıyor. Yönetim kurulu, hangi oyunların adaylık ve ödül alacağı konusunda bir söz hakkına sahip olmasa da, The Game Awards'ın “görevini yönlendirmeye ve ilerletmeye” yardımcı olmaya devam ediyor. 

Diğer popüler oyun geliştirme ve yayınlayıcı şirketlerde Activision Blizzard'ı çevreleyen tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. PlayStation tarafı, iddiaları kınamak için şirket çapında bir bildirim gönderdi ve Xbox CEO'su Phil Spencer, Microsoft'un şirketle olan ilişkisini yeniden değerlendirdiğini söyledi.