Activision Blizzard, Yalnızca Üç Ayda Mikro İşlemlerden 1,2 Milyar Dolar Kazandı

Activision Blizzard, Yalnızca Üç Ayda Mikro İşlemlerden 1,2 Milyar Dolar Kazandı

Activision Blizzard, Temmuz-Eylül dönemi için yeni finansal rakamları açıkladı ve bu rakamlar yayıncı için oldukça başarılı geçti. Şirketin özellikle başarılı olduğu alan mikro işlemlerdi. Üç aylık dönem için Activision Blizzard, “oyun için net rezervasyonlar” olarak adlandırılan mikro işlemlerden 1,2 milyar dolar kazandı.

Bu, Activision Blizzard'ın oyun için net rezervasyonlardan 709 milyon dolar kazandığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69 oranındaki çarpıcı bir artışı ifade ediyor.

Mikro işlemler, Activision Blizzard için oldukça önemlidir. En son raporlama döneminde Activision Blizzard, tüm işlemlerinin toplamından 1,95 milyar dolar gelir elde etti. Bu nedenle mikro işlemlerden elde edilen 1,2 milyar dolarlık rakam şirketin toplam gelirinin yarısından fazlasını temsil ediyor.

Activision'ın Call of Duty serisi mikro işlemler için oldukça önemli. Modern Warfare ve battle royale oyunu Warzone'un mikro işlemleri geçen yılın aynı dönemine göre dört kat daha yüksek. Bu yıl her zamankinden çok daha fazla oyuncunun Call of Duty'e girmesiyle büyüme kaçınılmaz oldu.

Ayrıca Activision, Modern Warfare'ın ilk yıl satışlarının Call of Duty tarihindeki en yüksek satış miktarı olduğunu ve satışların üçte ikisinin dijital olarak geldiğini bildirdi.

Activision Blizzard, Candy Crush'ın yapımcıların King'in de sahibi. King'in oyunlarından elde edilen mikro işlem geliri yıldan yıla arttı, ancak belirli bir sayı açıklanmadı.

Raporun tamamını Activision Blizzard'ın web sitesi üzerinden okuyabilirsiniz.