Activision, Yaklaşık 20.000 'Call Of Duty: Warzone' Hilecisini Yasakladı

Activision, Yaklaşık 20.000 'Call Of Duty: Warzone' Hilecisini Yasakladı

 Call of Duty: Warzone'un milyonlarca oyuncusu popüler çevrimiçi çok oyunculu oyunun yeni sezonuna hazırlanırken, hile yapmalarına yardımcı olacak bir uygulama kullandığı iddia edilen binlerce oyuncu yasaklandı.

Konuya aşina olan kişilere göre, “Geçtiğimiz Pazartesi günü Activision, şirketin popüler bir hile tespit etmesinden sonra yaklaşık 20.000 Warzone oyuncusunun hesaplarını devre dışı bıraktı.”

Twitch'te Wagnificent adıyla yayın yapan oyuncu Nick Wagner, Pazartesi günü bir Warzone oyununun ortasında yasaklandı. Oyunda 111 oyuncunun canlı olduğu sırada ilk öldürmesini aldıktan hemen sonra, bilgisayarı dondu ve bir hata mesajı görüntülendi.

Wagner oyunu yeniden başlattıktan sonra hesabına giriş yapmaya çalıştığında “Hesap kalıcı olarak yasaklandı” mesajıyla karşılaştı.

Salı günü Wagner, orijinal yasaklanmış hesabıyla değil, bir arkadaşının Warzone hesabıyla giriş yaparak oyuna tekrar giriş yaptı. E-posta adresi ve Twitter'daki yorumlara ise yanıt vermedi. Wagner'ın yasağı, hile yasakları ile aynı ana denk geldi. 

Eski şirketi konusunda basına konuşmama izni olan eski bir Activision çalışanı bu yasaklama dalgalarının nispeten daha sık yapılmaya başlandığını söyledi.

Eski çalışan, “Belirli bir hilenin bir noktada tespit edilmeden uzun vadede devam etmesi nadirdir,” dedi. “Her zaman bir kedir fare oyunu, hileleri aktif olarak kullanan insanlar, bir noktada yasaklanacağınızı ve sadece kendinizi suçlayacağınızı anlamalı.”