Age of Empires 3 Definitive Edition Bugün Çıkıyor

Age of Empires 3 Definitive Edition Bugün Çıkıyor

Ensemble'ın klasik gerçek zamanlı stratejisinin yenilenmiş bir sürümü olan Age of Empires III: Definitive Edition bugün piyasaya sürülecek. Oyun yalnızca PC'de oynanacak.

Oyun Steam’de 32₺’den ve Microsoft Store'da 19.99 $’dan satışa sunulacak.

AoE3: DE'nin bilgisayardaki Xbox Games Pass aboneliğinde de mevcut olduğunu hatırlatalım.

Age of Empires III: Definitive Edition, The WarChiefs ve The Asian Dynasties genişletmeleriyle birlikte temel oyunun tüm içeriğini sunmakta. Bununla birlikte, geliştiriciler kendilerini eski unsurları yenilemekle sınırlamadılar. Ayrıca yeni medeniyetler (İsveç ve İnka Eyaleti) ve iki ek oyun modu – tarihi savaşlar ve Art of War adında becerilerimizi test etmek için benzersiz zorluklar içeren görevler sundular.

Oyunun arayüze ilginç bir yaklaşımı var. Dün geliştiriciler, bu konuda üç seçenekten birini seçebileceğimizi açıkladı. Klasik HUD, orijinal oyununkine benziyor. Düzen aynı, ancak ekranın bu kadar büyük bir bölümünü kaplamaması için öğeler inceltildi. Definitive HUD, önceki iki oyunun yeniden yapılanmalarına göre modellenmiş ve en minimalist olanı. Üçüncü seçenek, diğer iki arayüzün öğelerini birleştiren Varsayılan HUD'dir. Bahsedilen son seçenek standart olarak ayarlanmıştır.

Age of Empires III: Definitive Edition'ın birçok incelemesi yayınlandı. Oyunun Metacritic'te ortalama puanı %79. Puan tutarsızlığı oldukça yüksek olsa da, genel olarak gözden geçirenler oyunun orijinalin çekiciliğini koruduğu konusunda hemfikir ve esas olarak arayüz iyileştirmeleri ve yapay zeka yamaları dahil olmak üzere gerekli değişiklikler yapılmış. Editörler bunun yeterli olup olmadığı konusunda farklı düşüncelere sahip. En düşük puanlar daha radikal yenilikler bekleyenler tarafından verildi. Bu nedenle, orijinalin geliştirilmiş bir sürümünü bekleyen oyuncular Definitive Edition'dan memnun olmalı.