AirPods Pro’nun Yepyeni Özellikleri

AirPods Pro’nun Yepyeni Özellikleri

 Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı AirPods Pro, özellikleriyle ve tasarımıyla dikkatleri üstüne çekmişti. Özellikle tasarım olarak önceki AirPods’tan farklı bir tasarımı kullanmış. Fiyatıyla da sosyal medyada mizah konusu olan AirPods Pro, tüm bunlara rağmen satışlarının iyi olacağını düşünüyor. AirPods Pro, ABD’de 249 dolardan satışa çıkacak. Ülkemizde ise bu fiyat vergilerle birlikte 1.899 TL olacak.

  Bugünkü yazımızda ise tasarımsal özelliklerden çok AirPods Pro’ya gelen yeni özelliklerden bahsedeceğiz. Özellikle Aktif Gürültü Engelleme özelliğine sahip olarak çıkan kulaklık Apple’ın bu alanda ürettiği ilk kulaklığı olarak biliniyor. Eğer AirPods Pro’nun diğer özelliklerini merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

AirPods Pro Kurulumu

AirPods Pro Kurulumu

  Apple’ın çıkardığı tüm ürünlerinde dikkat ettiği en önemli şey hızdır. Cihazlarının hızlı olabilmesi için sürekli güncellemeler yayınlayarak ve donanımsal olarak olarak geliştirerek kullanıcıları memnun etmeye çalışıyor. AirPods Pro’da da bu durum çok hızlı ve kolay gerçekleşiyor. 

   Eğer AirPods Pro’yu iPhone’unuza bağlamak isterseniz, kulaklıkların bulunduğu kutuyu açmanız yeterli. Ardından telefonunuzun ekranına bir animasyon geliyor ve bu animasyonda kulaklığı cihazınıza bağlamak istediğinizle alakalı onay istiyor. Ardından animasyon size AirPods Pro hakkında yeni özelliklerden bahsediyor ve ardından kurulum yaklaşık 1 dakika içerisinde sona eriyor.

AirPods Pro ve Siri

AirPods Pro ve Siri

   Aslında bu özellik şu an için iPhone’lerde mevcut ancak bu özelliği kurmak gerekiyor. Eğer şu zamana kadar kurulumu yapmadıysanız AirPods Pro, bunu sizin yerinize gerçekleştiriyor. AirPods Pro’yu kurarken karşınıza çıkan animasyon aracılığıyla bu özelliği aktif hâle getirebilirsiniz. Mesaj okuma özelliği ise sadece telefonunuzun ekranını kapalı tuttuğunuz zamanlarda çalışıyor.

Aktif Gürültü Engelleme

Aktif Gürültü Engelleme

   Gürültü engelleme özelliği içinde bir yenilik getiren Apple, artık AirPods Pro kulaklarından yalnızca birinin takılı olduğu durumlarda da gürültü engelleme özelliğinin çalışmasını sağlıyor. Bu özelliği aktifleştirmek çok basit. Yapmanız gereken tek şey, Ayarlar > Erişilebilirlik > AirPods sekmesine gidin ve ilgili Gürültü Engelleme Ayarı’nı aktif edin.

Şeffaflık Modu

Şeffaflık Modu

  Apple’ın AirPods Pro için geliştirdiği en önemli özelliklerden birisi de şeffaflık modu. Normalde kulaklıklarınız takılıyken karşınızdaki insanla sohbet edebilmek için yüksek sesle konuşmanız gerekiyor. Apple’de bu sorunun farkında olacak ki AirPods Pro’larda bu soruna çözüm getirmiş. Şeffaflık modu sayesinde kulaklıklarınızı kulağınızdan çıkarmadan karşınızdaki insanlardan normal ses seviyesinde iletişim kurabileceksiniz.

AirPods Pro Uygunluğu

AirPods Pro Uygunluğu

   Apple, AirPods Pro ile birlikte kullanıcılarının kulaklık kullanım süresini uzatmayı hedefliyor. Bu hedefi de gerçekleştirirken çeşitli özellikler geliştiriyor. Bu özelliklerden birisi de AirPods Pro’nun kulağınıza uyumunu test edebilme. Eğer taktığınız kulaklık, kulağınıza tam olarak oturmuyorsa verimli bir kullanım olmayacaktır. Apple’de bu sorunun önüne geçmek için bu özelliği geliştirmiş.

   Eğer AirPods Pro’nun kulağınıza olan uyumunun nasıl olduğunu merak ediyorsanız Ayarlar > Bluetooth menüsüne gittikten sonra AirPods Pro’nun yanında bulunan ikona tıklayın. Hemen ardından telefonunuzda, kulaklıkların kulağınızda ki uyumuyla alakalı çeşitli görüntü ve bilgilerin olduğu sekmeler gözükecek. Bu sayede kulaklıklarınızı daha verimli bir şekilde kullanabileceksiniz.

AirPods Pro’yu AirPods’a Çevirmek

AirPods Pro'yu AirPods'a Çevirmek

  Apple, eğer AirPods Pro’nun aktif gürültü engelleme ve şeffaflık modundan memnun kalmadıysanız buna da çözüm bulmuş. Eğer bu özellikleri kapatıp kulaklığınızı normal AirPods gibi kullanmak istiyorsanız, AirPods Pro çalışır durumdayken ses kontrol butonuna basılı tutun. Ardından karşınıza çıkan ekranda istemediğiniz özellikleri kapalı hale getirebilirsiniz.