Aktris Issa Rae: Hollywood’da siyah ve kapsayıcı hikayeler artık öncelikli değil.

Aktris Issa Rae: Hollywood’da siyah ve kapsayıcı hikayeler artık öncelikli değil.

Oyuncu Issa Rae, Barbie, American Story filmlerinde rol almasının yanı sıra Spider-Man: Into the Spider-Verse filminde Jessica Drew karakterine seslendirme yapmasıyla tanınmaktadır. Deadline ile yaptığı röportajda Hollywood’da son zamanlarda trendlerin nasıl değiştiğinden bahsetti. Büyük film stüdyolarının “siyah” filmleri iptal etmeye başladığını ve filmlerde çeşitlilik ve kapsayıcılıktan sorumlu olan kişileri işten çıkardığını belirtti.

“Bu şu anda gerçekleşiyor. Birçok “siyah” gösterinin iptal edildiğini, özellikle eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılıktan sorumlu departmanlardan birçok liderin kovulduğunu görüyorsunuz. Şu anda hikayelerimizin daha az öncelikli olduğunu net bir şekilde görüyorsunuz.” – dedi Issa Rae

Siyah bir kadın olarak, oyuncu bu değişiklikleri olumsuz bir şekilde algılarken, kullanıcılar ise bu haberi olumlu bir şekilde karşıladılar – zorla dayatılan gündemin Hollywood filmlerinde yeterince sıkıcı hale geldiğini belirttiler.

Zaten şimdi bile büyük Hollywood film stüdyolarının, kendi kültürlerinin sinemadaki tanıtımından vazgeçmeye başladığı fark ediliyor: örneğin Netflix‘in hazırladığı Avatar: The Last Airbender dizisinde hiç siyahiyok – neredeyse tüm oyuncular Asyalı kökenli, belirtilene göre. Birkaç yıl önce bu, Netflix’in durumu için sadece hayal edilemezdi. Disney’de de aynı şey oluyor: yaklaşan Lilo & Stitch yeniden yapımında, tüm oyuncular orijinal kaynağa mümkün olduğunca yakın bir şekilde seçildi, bu da Lilo’nun rolünün genç bir Hawaii’li aktris tarafından oynanacağı anlamına geliyor.

Görünüşe göre birkaç yıl içinde, hazırlık aşamasındaki Hollywood filmlerinde bu değişiklikleri daha iyi bir şekilde görebileceğiz.