Alan Adı Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken 6 İpucu

Alan Adı Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken 6 İpucu

Bir alan adı seçiyorsanız, bunun sadece bir web sitesi adresi olmadığını unutmayın. Bir işletmenin markası olarak da davranır. Bir tane satın almadan önce, ev ödevinizi yaptığınızdan emin olun ve kullanıcılarınızın ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir isim seçin. Seçimi sizin için kolaylaştırmak için aşağıda 6 ipucu verildi.

  1. Rakiplerinizin web sitelerini kontrol edin

Her şeyden önce, rakiplerinizin web sitelerinin ve bloglarının marka adlarını kontrol etmelisiniz. İşletmenizle alakalı bir ad seçtiğinizden emin olun. Örneğin, motosiklet veya bisiklet satıyorsanız, alan adında motosiklet veya bisiklet terimi bulunmalıdır.

Ayrıca, istediğiniz ismin uygun olup olmadığını öğrenmek için bir araç kullanmalısınız. Mevcut değilse, istediğiniz isimde küçük değişiklikler yapabilirsiniz.

  1. Yazması ve Hatırlaması Kolay Bir Şey Seçin

Yazması, telaffuz etmesi ve hatırlaması kolay bir web adresi seçmek önemlidir. Bu nedenle, alan adı tek heceler, kısa çizgiler veya sayılar içermemelidir. İnsanlar duydukları anda bir ad yazamazlarsa, bu zor bir alan adı olarak kabul edilecektir. Örneğin, “berber4u” terimini hatırlamak “topberber” teriminden daha zordur.

Benzer şekilde, ambiyans ve ambiyans gibi benzer yazılışları içeren kelimelerden kaçınmak daha iyidir.

  1. Daha Kısa Bir Ad Seçin

Müşterilerinizin kolayca hatırlayacağı bir alan adı seçtiğinizden emin olun. Bu nedenle, kısa bir şey seçmek daha iyidir. Alan adının içinde birden fazla kelime varsa, insanların tüm kelimeleri akıllarında tutmaları gerekecektir. Henüz alınmamış tek kelimelik bir isim bulmak zor olsa da, birkaç dakikalık arama ile bir tane bulabilirsiniz.

  1. Yeni Uzantıları Düşünün

Günümüzde ticari bir alan adının (.com.tr) ortalama uzunluğu aşağı yukarı 15 karakterdir. Birden fazla kelimeye bölünmüş olsalar bile bu çok fazla karakterdir. Son yirmi yılda, alan adı uzantılarının sayısı arttı. Şimdi, yaklaşık 300 uzantımız var.

Bir .com uzantısı seçmek zorunda değilsiniz. Farklı bir uzantı arıyorsanız, hatırlaması kolay bir alan satın alabilirsiniz.

  1. Sosyal Medya Platformlarını Kontrol Edin

İstediğiniz alan adını almadan önce, bunun bir tanıtıcı olarak sosyal medya hesaplarınız için kullanılabilir olduğundan emin olun. Aynı sosyal medya tanıtıcısına ve alan adına sahip olmak, marka tanıtımınız için harika bir fikirdir. Bunun dışında ziyaretçilerin sosyal medya sitelerinde markanız hakkında bilgi edinmelerini kolaylaştıracaktır.

  1. Tescilli Markalardan Kaçının

Alan adınızın tescilli marka içermediğinden emin olun. Örneğin, istediğiniz alan adına “Nike” veya “Facebook” kelimesini ekleyemezsiniz. Bunu yapmak sizi belaya sokar ve bu şirketler tarafından dava edilebilirsiniz.

Kısacası, istediğiniz alan adını seçmeden önce bu 6 ipucunu göz önünde bulundurmanızı öneririz. Umarız bu ipuçları en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olur.