Alone in the Dark’in Yeniden Çevrimine İlk İncelemeler Geldi: İyi Karakterlerle Şüpheli Bir Senaryo

Alone in the Dark’in Yeniden Çevrimine İlk İncelemeler Geldi: İyi Karakterlerle Şüpheli Bir Senaryo

Yarın Alone in the Dark’ın korku türündeki kült oyununun modern yorumu Steam’de PC ve konsollarda piyasaya sürülecek. Remake’in geliştirilmesinde önemli bir deneyime sahip Pieces Interactive stüdyosundan bir ekip yer almaktadır ve Resident Evil remake’lerinin seviyesine ulaşmayı hedeflemektedirler. Oyun basınının ilk incelemelerine göre bu hedefe ulaşamamış olabilirler, ancak korku türü hayranları için bu girişim dikkat çekicidir.

Famitsu dergisindeki eleştirmenler, Alone in the Dark remake’inin etkileyici atmosferini vurguladılar. Gazeteciler genel görsel tarzı, yer tasarımı ve seviye detaylarından etkilendiler, bu da karanlık malikaneye ve sırlarına derinlemesine dalmayı mümkün kıldı. Ayrıca David Harbour ve Jodie Comer’ın canlandırdığı karakterler de takdir topladı. Oyuncular, genel olarak zayıf bir oyun hikayesine rağmen karakterleri karizmatik ve ilginç hale getirmeyi başardılar. Benzer bir görüş İspanyol Eurogamer editörlerinden de geldi.

Onların görüşüne göre, Alone in the Dark’ın yeni sürümünde keşif, bulmacalar ve hatta savaşlar kaliteli bir şekilde yapılmış ve oyun sırasında keyif veriyor.

Ortam oldukça ürkütücü, oyun korkulara duyarlı insanları korkutabilir ve David Harbour ve Jodie Comer’ın Edward Carnby ve Emily Hartwood rollerindeki performansları, karakterlerine nadiren video oyunlarında gördüğümüz insanlık ve derinlik katmıştır. Bu, oyunculara onların oyunculuklarıyla sağladıkları fiziksel iletişim ve ses tonu sayesinde sağlanmıştır.

Remake’in ana zayıf yanı ise zayıf senaryo olarak adlandırılıyor. Basına göre, Alone in the Dark’ın hikayesi “şüpheli” ve hatta bazen “komik” olmuştur. Pieces Interactive geliştiricilerine göre ilginç karakterler ve senaryo fikirleri olmasına rağmen, bunları doğru bir şekilde açmak ve tam olarak uygulamak başarılamamıştır.