Amazon Games ile Smilegate Büyük Bir Ortaklık Anlaşması Yaptı

Amazon Games ile Smilegate Büyük Bir Ortaklık Anlaşması Yaptı

Amazon'un şimdiye kadarki video oyun dünyasındaki çabaları, şirketin en son oyunu olan Crucible'ın oyuncu sayısı açısından beklenenin altında kalması ve yakın zamanda kapalı beta statüsüne geri dönmesi ile başarısız işlere imza atmış oldu. Amazon Games, 2021'de piyasaya sürmeyi planladığı yeni bir oyun için Koreli geliştirici Smilegate ile ortaklık anlaşması yaparak oyunun alanında büyük bir hamle yapmayı planlıyor.

Smilegate, nefes kesen 670 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip ve 8 milyonluk eş zamanlı oyuncu rekoruna ulaşan çok popüler Crossfire oyununu geliştirdi. Kore'deki oyunun başarısından yola çıkan Smilegate, Microsoft ile ortaklık kurarak CrossfireX adlı oyunun konsol sürümünü Xbox One'a getirdi.

Amazon Games patronu Christoph Hartman yaptığı açıklamada, Smilegate'in oldukça ideal bir ortak olduğunu, çünkü şirketin Amazon'un geliştirmeye çalıştığı “büyüyen çevrimiçi oyun” türlerini ürettiğini söyledi.

Smilegate ile bu gizemli yeni projeye ek olarak, Amazon Games, New World ve The Lord of the Rings dahil olmak üzere birden fazla MMO geliştiriyor. Şirket ayrıca “birkaç gizli proje” üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Amazon'un Smilegate ile yeni oyunu Kuzey Amerika ve Avrupa'da yayınlanacak. Amazon ile Smilegate arasındaki anlaşmanın finansal şartları açıklanmadı.