AMC platformunda 2025 yılında sona erecek buz Devri sırasında hayatta kalma fantastik dizi “Kardeş Kar”

AMC platformunda 2025 yılında sona erecek buz Devri sırasında hayatta kalma fantastik dizi “Kardeş Kar”

Fantastik dizi “Kardan Yüz” Jennifer Connelly ve Sean Bean’ın başrollerini paylaştığı, buzul çağında sürekli hareket eden bir trenin içinde insanların hayatta kalma hikayesini anlatan, gelecek yıl hikayesini sonlandıracak.

“Kardan Yüz” 4. sezonunun yapımı 2022’nin başlarında başladı ve aynı yılın ortasına gelindiğinde TNT kanalı, dizi hikayesinin sona ereceğini doğruladı. Detaylar, TNT’nin sahibi WarnerMedia’nın Discovery Inc ile birleşerek Warner Bros. Discovery’yi oluşturmasından sonra ortaya çıktı. “Düşürme stratejisi” adımlarından biri, Warner Bros. Discovery’nin TNT kanalında 4. sezon “Kardan Yüz”ü bile yayınlamayacağına karar verdiği 2023 yılının Ocak ayında atıldı. O zamandan beri dizi yeni bir ev arıyor.

Deadline’ın haberine göre, dizi artık AMC kanalında yayınlanacak. İlk üç sezon bu yılın ilerleyen zamanlarında platformda görünecek. Final sezonu ise 2025’in başlarında gösterilecek.

Proje, yönetmen Bong Joon-ho’nun aynı adlı filminden esinlenerek yapıldı (“Kardan Yüz” adlı distopik aksiyon filmi 2013 yılında yayınlandı) ve grafik romanın orijinal materyallerinden uyarlama. Hikaye, dünyanın donmuş bir çöl haline gelmesinden yedi yıl sonra geçen ve 1001 vagonlu sürekli hareket eden bir treni dünya çapında dolaştıran insanlık kalıntılarını merkezine alıyor. Bu esnada sınıf mücadelesi, sosyal adaletsizlik ve hayatta kalma politikaları konuları ele alınıyor.