AMD, 2024’ün ikinci yarısında Zen5 mimarisiyle Ryzen işlemcilerini piyasaya sürecek

AMD, 2024’ün ikinci yarısında Zen5 mimarisiyle Ryzen işlemcilerini piyasaya sürecek

AMD’nin geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin finansal raporuna ve şirket toplantısındaki bilgilere göre, AMD’nin 2024’ün ikinci yarısında masaüstü PC segmentinde gelir artışı beklenmektedir. Büyümenin ana faktörleri, Zen 5 mimarisine dayalı yeni işlemcilerin piyasaya sürülmesi ve yapay zekaya sahip bilgisayarların yaygınlaşması olacaktır.

AMD CEO’su Lisa Su, şirketin özellikle yapay zeka segmentinde ve Zen 5 tabanlı sonraki işlemci serisinin piyasaya sürülmesi ile müşteri işinde büyüme için büyük fırsatlar gördüğünü belirtti.

Lisa Su, bu yıl piyasaya sürülecek Zen 5 mimarisine dayalı belirli işlemci serileri hakkında ayrıntı vermemesine rağmen, gazeteciler bu serinin desktop çipleri Granite Ridge veya Strix Point serisinden mobil işlemciler olabileceğini tahmin ediyorlar.

Zen 5 işlemcilerinin, önceki nesillere göre performans ve enerji verimliliğinde iyileştirmeler getirmesi ve bu da onları masaüstü PC’ler ve yapay zeka sistemleri de dahil olmak üzere çeşitli pazar segmentleri için çekici hale getireceği beklenmektedir.