AMD Crimson ReLive 17.4.1, Rift ve Vive’da VR performansını düzeltiyor.

AMD Crimson ReLive 17.4.1, Rift ve Vive’da VR performansını düzeltiyor.

AMD, bir Oculus Rift veya HTC Vive kulaklığa sahip olan herkes için ilgi çekici olacak yeni bir Crimson ReLive sürücü paketi (17.4.1) ve tabii ki bir de AMD ekran kartı piyasaya sürdü.

AMD’nin en yeni sürücüsünün getirdiği en önemli şey, Oculus’un Radeon R9, 390 ve 290 serisi ekran kartlarındaki ASW (Asynchronous SpaceWarp) teknolojisini desteklemesi. Bu, daha pürüzsüz çerçeveler için donanım yükünü azaltır. Oyuncular için ağ etkisi, aynı içerikten, aynı çıktıyı üretmek için gereken CPU / GPU süresini neredeyse yarı yarıya azaltıyor. Ayrıca daha az düşen karehızı da etkilerin birisi.

ASW, bunu nasıl gerçekleştireceğine gelirsek daha önce oluşturulmuş çerçeveleri karşılaştırır ve aralarındaki hareketi algılar ve daha sonra bu bilgiyi, yeni bir sentetik çerçeve oluşturmak için ve sahne bileşenlerinin konumunu çıkarmak için kullanır.

Yeni sürücü sürümü, Windows 10 sistemlerinde çalışan Radeon RX 480 ve 470 ekran kartlarında SteamVR Asenkronize Yeniden Kesme özelliği desteği de sağlıyor. ASW’ye benzer, genel olarak daha pürüzsüz bir VR deneyimi için çınlamayı azaltır, ancak bu sadece HTC’nin Vive kulaklık seti için.

Birkaç VR güzelliklerinin ötesinde, ReLive 17.4.1, kenar görüntüleri kesmek için samimi bir sürücüdür. Bu amaçla, aşağıdakiler için destek ekliyor:

  • DisplayPort 1.4 HBR3
  • 8K 60Hz (çift kablo)
  • 8K 30Hz (tek kablo)

Son olarak, AMD’nin en yeni sürücüsü bir kaç sorunu da düzeltiyor. İşte o sorunlar:

  • Pencereli kenar boşluksuz tam ekran uygulamalarını çalıştırırken, bazı AMD FreeSync ekranlarında görüntü titremesi yaşanabiliyordu.
  • Radeon Ayarları aracılığıyla bir sürücü yükseltme yaparken Radeon Ayarları takılması sıkışabiliyor veya yanıt vermeyebiliyordu.
  • Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands’ın bazı Multi GPU’nun etkin sistem yapılandırmalarında düşük Çoklu GPU ölçümüyle karşılaşabiliyordu.
  • Radeon yazılımının yüklenmesinden sonra AMD XConnect teknoloji sisteminin sürpiz devreden çıkarılması sistem askıya alınmalarına neden olabiliyordu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Eğer bu sorunlardan biri sizde de varsa buradan driver’ı indirebilirsiniz.