AMD Crimson ReLive Sürücüleri Dirt 4 Sorunlarını Çözüyor!

AMD Crimson ReLive Sürücüleri Dirt 4 Sorunlarını Çözüyor!

Sorunlar Hala Devam Ediyor!

AMD, Dirt 4’te NVIDIA’nın performansını optimize etmek için güncellenmiş bir GPU sürücü paketi yayınlamıştı. ancak düzeltilmesi gereken birkaç sorun hala vardı. En yeni Crimson ReLive sürücü paketi, 8XMSAA kullanırken en yeni oyuncul yapısı ile performansın beklenenden düşük olması sorununu ortadan kaldırdı.

Crimson ReLive 17.6.2 için sürüm notları, önceki Crimson ReLive 17.6.1 sürümüne ek olarak geldiğinden bu sorun düzeltmeleri dışında bir değişim içermemekte. AMD, 8XMSAA’yı etkinleştiren Radeon RX 580 sahipleri için önceki sürücü sürümünde Crimson ReLive 17.5.2 sürücü paketiyle karşılaştırıldığında yüzde 30’luk bir performans artışı elde edileceğini öne sürdü. Buna ek olarak, Prey’e Radeon RX 580 ekran kartlarına da uygulabilen küçük bir performans artışı ekleneceğini söyledi (%4lük bir artış). Daha sonra bu verilen vaatlerin yerine gelmediği görüldü ve dolayısıyla ek bir güncelleme gerekti.

En son sürüm paketi Dirt 4 performans sorunlarını çözüyor fakat hala diğer oyunları etkileyen bazı sorunlar var. Onlar:

• MSAA etkinleştirildiğinde Tom Clancy’s: Rainbow Six Siege grafik bozulması yaşanma sorunu.

• Adobe Lightroom, Radeon RX 390 Series grafik ürünleri kullanan Windows 7 sistem yapılandırmalarında GPU hızlandırması etkinleştirilmiş bir uygulama çökmesi sorunu.

• Arka planda birincil ekranda başka uygulamalar veya oyun başlatıcılar çalıştığında bazı uygulamaların Kenarlıksız Tam Ekran modu ve AMD FreeSync teknolojisi ile ilgili sorun yaşaması.

• Counter-Strike: Global Offensive ve World of Warcraft oyunlarının AMD FreeSync teknolojisinin etkin olduğu bir sistem önyüklemesi ile ilk kez başlatıldığında görüntüde titreklik veya performans sorunları yaşanması.

• Bunlar da elbette çözümsüz şeyler değil. Geçiçi çözümler olarak uygulamayı yeniden başlatma veya Alt+TAB yaparak oyundan çıkmanızı önerebiliriz.

Bir de AMD ReLive yardımcı programı ile ilgili bilinen sorunlar var onların listesi ise şöyle:

• Xbox DVR uygulaması Radeon ReLive ile çakışmalara neden olabilir; kullanıcıların Radeon ReLive’da sorun yaşaması durumunda Xbox DVR’yi devre dışı bırakmaları önerilir.

• AMD APU Family ürünlerinde kayıt özelliğini kullanırken Radeon ReLive, bu ürünlerinde yükleme yapamayabilir, sistemi askıya alabilir veya kayıt hatası yaşayabilir. 

• Radeon ReLive, uygulamaların görevlerini oluştururken aralıklarla başarısız olabilir. Bunun çözümü ise Radeon Yazılımı’ndaki özelliği devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmek.

• Microsoft Office uygulamalarının kayıtlarında bozulma yaşayabilir. 

• ALT + SEKME tuşunu kullanarak görev değiştirirken kayıt veya akış sorunları yaşayabilir.

Dirt 4’teki Performans Sorunları Nasıl Çözülecek?

Dirt 4 oynamayacaksanız bu güncellemeyi gözardı edebilirsiniz. Yok ben Dirt 4’cüyüm diyorsanızda yeni güncellemeye buradan ulaşabilirsiniz. 

Dirt 4'teki Performans Sorunları Nasıl Çözülecek?