AMD FSR 2.2.2 Teknolojisi, Microsoft DirectSR için Temel Haline Gelecek

AMD FSR 2.2.2 Teknolojisi, Microsoft DirectSR için Temel Haline Gelecek

Oyun geliştiricileri konferansında, Microsoft şirketi resmi olarak DirectSR (Direct SuperResolution) API’sını tanıttı. Shawn Hargreaves, Microsoft Direct3D geliştirme müdürü, özel bir sunum içinde DirectSR’nin yeteneklerinden detaylı olarak bahsetti.

AMD Fidelity FX Super Resolution 2, başlangıçta herhangi bir Compute Shader 6.2 destekleyen herhangi bir grafik kartıyla uyumlu evrensel bir shader programı olarak oluşturulduğundan, Microsoft, AMD FSR 2’yi DirectSR yürütme ortamlarına temel bir seçenek olarak entegre etti. Bu, uygulamaların artık özel bir kod yazma gereksinimi olmadan FSR 2.2.2 kullanarak çalıştırılabileceği anlamına gelir. Bu nedenle, AMD FSR 2’nin skalalama teknolojisinin geniş çapta yaygınlaşabileceği bir perspektif sağlıyor.

DirectSR API aynı zamanda DLSS teknolojisinin entegrasyonunu da kolaylaştıracak. Geliştiriciler, belirli giriş verileri sağlayarak Nvidia DLSS Super Resolution algoritmasını uygulayabilecekler, bu veriler arasında renk derinliği, hareket vektörleri, pozlama gibi bilgiler yer alacak. DirectSR, Work Graphs’den sonra DirectX içinde mevcut olacak. Ancak DirectSR desteğiyle birlikte Agility SDK’nın ön sürümü yakın gelecekte piyasaya sürülecek.