AMD FSR 3’ün Starfield’deki performansını önemli ölçüde arttırdığı karşılaştırma

AMD FSR 3’ün Starfield’deki performansını önemli ölçüde arttırdığı karşılaştırma


Bugün internet üzerinde Starfield AMD FSR3 kare üretimi nesli karşılaştırmalı yeni videolar yayınlandı ve AMD teknolojisinin geçen yılki çıkışından bu yana önemli başarılar elde ettiği gösterildi.
MxBenchmarkPC tarafından yapılan ilk karşılaştırmalı video, RTX 3080 grafik kartında 1440p çözünürlükte XeSS 1.2 ve DLSS 3.5 ile karşılaştırıldığında etkileyici bir performans artışı gösterdi (kare üretimi kartları 3000 serisi tarafından desteklenmediği için sadece süper çözünürlükte) ve görsel efektleri minimum düzeyde etkiledi. Performans artışı büyük oranda geçen yılın sonunda piyasaya sürülen FSR3 modülüne uyuyor.
Starfield AMD FSR 3 kare üretimi önemli bir performans artışı sağlıyor, hatta daha düşük seviyedeki grafik kartlarında bile, ancak kare üretimi sırasında giriş gecikmesi, 30’dan 60 kareye kadar arttığından olumlu bir izlenim yaratmıyor.
AMD FSR 3 kare üretimi ilginçtir ki, Starfield’de NVIDIA DLSS 3.5 kare üretiminden biraz daha iyi performans sağlıyor. D71 Gaming’in karşılaştırmasından da anlaşılacağı gibi, 1440p çözünürlükte RTX 4070’de ortalama FPS değerleri ve %1’lik düşük değerler AMD teknolojisinin etkisiyle biraz daha yüksek.
AMD FSR 3 desteği, Starfield 1.9.67 güncellemesinde yapılan birçok eklemenin sadece biri, aynı zamanda Intel XeSS desteği de ekliyor ve bazı sorunları çözüyor. Güncelleme şu anda beta sürümünde mevcut ve resmi olarak ne zaman piyasaya sürüleceği henüz doğrulanmadı.