AMD, Gelecek Nesil Video Kartları için Navi 48 Grafik İşlemcisini Tanıttı

AMD, Gelecek Nesil Video Kartları için Navi 48 Grafik İşlemcisini Tanıttı

Yakında Nvidia’dan değil, aynı zamanda AMD’den de yeni nesil oyun ekran kartlarının piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz. AMD şirketi uzun zamandır Radeon RX 8000 serisinde kullanılacak RDNA dördüncü nesil grafik işlemcileri geliştiriyor. Bu GPU’lardan birine dair referanslar, AMD ROCm yazılım paketinde bulundu.

Söz konusu GPU, AMD Navi 48 grafik yongasıdır. Şu anda özellikleri bilinmemekle birlikte, Radeon Technologies Group uzmanları, yazılım desteği üzerinde çalışmaya başlayarak yakın zamanda resmi tanıtımın yanı sıra özelliklerini de açığa çıkarmayı planlıyor.

Söylentilere göre, AMD Radeon’ın bir sonraki nesil ekran kartları muhtemelen GeForce RTX 50 serisinin amiral gemisi çözümleri için doğrudan bir rekabet sunmayacak. Bunun yerine AMD, 3D hızlandırıcılarının kitlesel segmentinde pazar payı kazanmaya odaklanacak. Daha önce bu strateji belirli bir başarı getirmişti. AMD RDNA dördüncü nesli grafik adaptörlerine ayrıca PCI Express 5.0 arayüzü desteği ve GDDR7 bellek kullanımı da atfedilmektedir. Bununla birlikte, bu bilgiler henüz doğrulanmış değil.