AMD, Geliştirilmiş Ölçekleme Kalitesine Sahip FSR 3.1’i Duyurdu

AMD, Geliştirilmiş Ölçekleme Kalitesine Sahip FSR 3.1’i Duyurdu

AMD FSR 3.1’ı duyurdu, bu güncelleme daha kaliteli ölçeklendirme sunacak. Yeni FSR sürümü, görüntü stabilitesini artıracak ve görüntü çiftlenmesini azaltacak.

Karşılaştırmalara geçelim. AMD, bu iki GIF dosyasını paylaştı. Bu, FSR 2.2 ile FSR 3.1 arasındaki karşılaştırmadır. Üstteki (soldaki) görüntüler FSR 2.2’ye aittir, alttaki (sağdaki) ise FSR 3.1’e aittir. İlk görselde AMD FSR 3.1’in öncekinden daha iyi ve daha stabil bir görüntü sağladığını görüyoruz.

AMD, FSR 3.1’in görüntüyü daha stabil hale getireceğini iddia ediyor. Bu, daha az titreme ve parlama, ayrıca hareket sırasında daha az garip etkiler anlamına gelir. Ayrıca, bu FSR 3.1, öncekinden daha fazla detayı koruyarak daha az halka efekti oluşturacak.

AMD FSR 3.1’in bir diğer ilginç özelliği de var. Bu yeni sürümde kare üretimi diğer tüm ölçeklendirme teknolojileriyle çalışacak. Sonunda, PC oyuncuları NVIDIA DLSS 2 veya Intel XeSS’i AMD FSR 3.1 Çerçeve Üretimi ile birlikte kullanabilecekler.

AMD ayrıca FSR 3.1’i destekleyen ilk oyunu tanıttı. Bu oyun – Ratchet and Clank. Ve evet, görsel iyileştirmelerin yanı sıra, Nixxes ve AMD FSR 3.1 Çerçeve Üretimi’ni ölçeklendirmeden ayıracak. Böylece DLSS 3 süper çözünürlüklü görüntüyle FSR 3.1 Çerçeve Üretimi’ni kullanabileceksiniz.