AMD Ryzen 5 5600 Uygun Fiyatla Gelecek Yıl Piyasaya Sürülebilir

AMD Ryzen 5 5600 Uygun Fiyatla Gelecek Yıl Piyasaya Sürülebilir

Ryzen CPU'ların “X” ile işaretlenmiş daha güçlü sürümlerinin fiyatı son sunumda açıklandı. Yine de, satışların çoğu hala temel modellere odaklanıyor. Şu anda ne kadara mal olacaklarını bilmiyoruz, ancak Ryzen 5 5600'de bir sızıntı olmasına rağmen, daha güçlü muadilinden neredeyse 80 $ daha ucuza mal olabilir.

Çinli bir kaynaktan WCCFtech’e sağlanan bilgiye göre Ryzen 5 5600, 220 dolara mal olacak. Sızıntının kaynağı ayrıca CPU'nun piyasaya çıkış tarihini de 2021’in başları olarak belirtiyor.

Yukarıdaki tablo, yeni nesil AMD işlemciler hakkında bildiklerimizi özetlemektedir. Ryzen 5 5600'ün TDP'sine (Temel Tasarım Gücü) bir soru işareti ekledik çünkü bu bilginin kesin olduğunu düşünmüyoruz. Adında “X” bulunan modeller genellikle “normal” emsallerinden biraz daha yüksek TDP'ye sahiptir, bu nedenle buradaki değer biraz farklı olabilir.

Ryzen 5 5600X'in en az Intel Core i7 10700 kadar güçlü ve daha düşük bir başlangıç fiyatı ile ortaya çıktığını belirtmekte fayda var. Standart Ryzen 5 aslında bu kadar pahalıya mal olacaksa, iyi bir fiyat/performans oranı arayan oyuncular için ilginç bir seçim olacaktır.