AMD Ryzen 7 1700X 380 $ fiyatla satışa sunuldu.

AMD Ryzen 7 1700X 380 $ fiyatla satışa sunuldu.

Eğer isterseniz, AMD’nin yeni Ryzen işlemcilerinden biriyle beraber eksiksiz bir sistemi bir araya getirecek birkaç online bilgisayar toplayıcısı var. Ya da kendi teçhizatlarınız alıp bu işi yapabilirsiniz. Eğer ikinci söylediğimizi yapacaksanız, Ebay üzerinden, Monoprice’ten Ryzen 7 1700X satın alarak birkaç kuruş tasarruf edebilirsiniz.

Online perakendecilerin Ebay’da mağaza öğeleri sunması şaşılacak iş değil. Monoprice’in burada yaptığı şey, 380 dolarave ücretsiz nakliye ile göndermek. Tabiki bir işlemciye 20 dolar az ödeyerek erken emekli olmayacaksınız fakat ben cebimden çıkana bakarım arkadaş diyorsanız da en düşük fiyat bu.

Yepyeni AMD “Zen” çekirdek mimarisi üzerine geliştirilen ilk işlemci olan Ryzen dünya genelinde PC oyuncuları, içerik üreticileri ve donanım tutkunlarına çoklu çekirdek performans liderliği sunuyor. 3,4 çekim gücünden (taban) 3.8GHz’e (turbo) saat hızıyla 8 çekirdeği ve 16 iş parçasına sahip ve aynı zamanda XFR saati 3.9GHz olarak ayarlanmış. 

Diğer özellikler arasında 16MB L3 önbellek ve 95W TDP bulunuyor. Cliffs Notes versiyonu, AMD’nin Intel ile tekrardan arasındaki rekabeti kızıştırıyor ancak, oyun performansında gecikiyor. AMD’nin söylemine göre, geliştiriciler Ryzen’i optimize ettilçe oyun performansı artacak.

Ryzen7 1700X’i buradan alabilirsiniz.