American Truck Simulator’a Yeni Güncelleme Geldi

American Truck Simulator’a Yeni Güncelleme Geldi

SCS Software, American Truck Simulator için yeni bir yama yayınladı. Güncelleme çok fazla değişiklik getiriyor. Grafik motoruna ortam aydınlatması desteğinin eklenmesi en çok beklenenlerden biriydi. SSAO olarak bilinen seçenek artık ayarlarda mevcut. Yamayı haricen indirebilir veya Steam sürümünde otomatik olarak yükleyebilirsiniz.

SSAO, dağınık ışığa maruz kalma durumunu inceleyerek her pikselin aydınlatımını sayan bir gölge hesaplama yöntemidir. Oyun sahnesinin daha doğal görünmesini sağlar. Bu teknik uzun zamandır oyunlarda bilinmesine ve mevcut olmasına rağmen (2007’de ilk Crysis ile görüldü), American Truck Simulator'un grafik motoruna yeni geldi.

SSAO etkinken bina yüzeyleri derinlik hissi verir ve daha doğal görünür. Her kırılma ek gölge kazanır ve daha görünür hale gelir. Ortam aydınlatması yüksek donanım gereksinimleri ister. Biz Ryzen 5 1600 ve GTX 1050 Ti ile yaptığımız testlerde gözle görülür bir yavaşlama fark etmedik.

Tabii ki SSAO’nun eklenmesi yamanın getirdiği tek değişiklik değil. Birçok yer değiştirildi ve Las Vegas yeniden inşa edildi. Bunlar çoğunlukla kentsel yollar ve bazı binalar. Benzer bir değişiklik El Centro’da da mevcut. Birkaç kara yolu eklendi, benzin istasyonlarındaki pompalar iyileştirildi ve tespit edilen birçok hata düzeltildi. Kamyonlardaki dişli kutuları ve ölü bölgeler iyileştirildi.

Ayrıca, Rota Danışmanı penceresi ve gezinme talimatları biraz değiştirildi. FMOD ses motoru da 2.01.01 sürümüne güncellendi. Düzeltmelerin tam listesi SCS blogunda bulunabilir. Son olarak 1.38 yamasındaki değişiklikleri sunan SCS tarafından yayınlanan şu videoyu izleyebilirsiniz.