Anachronox Sistem Gereksinimleri

Anachronox Sistem Gereksinimleri

Anachronox

Anachronox

Anachronox, Tom Hall ve Dallas Ion Storm oyun stüdyosu tarafından üretilen üçüncü şahıs rol yapma oyunudur. Haziran 2001’de Microsoft Windows için dünya genelinde yayımlandı. Oyun, galaksinin atlama merkezi yakınındaki bir zamanlar terk edilmiş bir gezegen olan Anachronox gecekondu bölgelerinde çalışmak isteyen, aşağılayıcı bir özel araştırmacı Sylvester “Sly Boots” Bucelli’ye odaklanmıştır. O, diğer gezegenlere giderek pek olası olmayan bir arkadaş grubunu bir araya getirir ve evrenin kaderini tehdit eden gizemi çözer. Oyunun bilim kurgu öyküsü; cyberpunk, kara film ve alışılmamış espri etkisinde kaldı. Hikaye, geçmişin sıkıntılarıyla uğraşan bir temaya sahiptir ve büyük bir çekişme ile biter.

Anachronox’un oyunu sıra tabanlıdır; futuristik şehirler, uzay gemileri ve açık alanların 3D ortamını keşfederken, oyuncu üç karaktere kadar bir partiyi kontrol eder. Oyun için ilham kaynağı; Chrono Trigger ve Final Fantasy serisi gibi rol yapma oyunları, animatör Chuck Jones ve Ender’s Game romanıdır. Oyun, ağırlıklı olarak daha geniş bir renk paleti, duygusal animasyonlar ve yüz ifadeleri, daha iyi aydınlatma, parçacık efektleri ve kamera efektlerine izin vermek için yeniden düzenlenmiş ve Quake II motorunun ağır bir şekilde değiştirilmiş bir versiyonu ile oluşturulmuştur.

Oyuncular yeni parti üyeleri için takas yapabilir, oyuncu olmayan karakterlerle konuşabilir, ekipman ve eşyalar toplayabilirler. Oyuncular etkileşimli bir karakter veya öğeye yakın olduğunda, oynatıcıya kişiyi veya öğeyi tıklatmasını sağlayan, LifeCursor adı verilen kayan ok şeklinde elektronik bir cihaz görünür. Hikayedeki belli bir noktadan sonra, oyuncular mekikle diğer gezegene dolaşarak mekik gezilerinin kesim görüntülerini tetikleyebilirler. Oynanabilir her karakter, bulmacaları çözmek için kullanılabilen, kilit vuruşu gibi benzersiz bir beceriye sahiptir. Bazı diziler, oyuncunun düşmanları lazerlerle yok etmek için bir savaş uzay gemisi denetlerken isimsiz bir görev gibi mini oyunlar içerir. Bazı alan haritaları, orijinal oyun Ox ve Bugaboo da dahil olmak üzere basit iki boyutlu mini oyunlar içerir. Başrol oyuncusu Boots, oynatıcının kendi keyfi için veya macera hedeflerinin bir parçası olarak ekran görüntüleri almak için kullanabileceği bir kameraya da sahiptir.

Anachronox Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows XP veya Windows Vista
 – İşlemci: 1.8 GHz İşlemci
 – Bellek: 512 MB RAM
 – Ekran Kartı: 3D DirectX 7 ile uyumlu grafik kartı (DirectX 9 ile uyumlu önerilir)
 – DirectX: Sürüm 7.0
 – Depolama: 2 GB kullanılabilir alan