Analist, Helldivers 2’nin satışlarının tüm beklentileri aştığını belirtiyor.

Analist, Helldivers 2’nin satışlarının tüm beklentileri aştığını belirtiyor.

Ocak ayındaki başlangıcından beri, Helldivers 2, 2024 yılının beklenmedik hitlerinden biri haline geldi ve Steam listelerini zirveye taşıdı ve iddialara göre yaklaşık 3 milyon kopya sattı. Circana’nın yöneticisi Mat Piscatella, X/Twitter’daki birmakalede oyunun satışlarının üçüncü haftada bile artmaya devam ettiğini belirtti. Bu deneyimi “ters opsiyon azalma eğrisi” olarak tanımladı, teknik terimlerle ifade edildiğinde, bu oyunun satışlarının çıkıştan sonra arttığını ve azalmadığını gösterir.

Genellikle yeni bir çıkışın satışları ilk haftada zirveye ulaşır ve zamanla azalır. Ancak ters opsiyon azalma eğrisinde bu trend tersine döner. Bu, özellikle büyük oyunlarda nadiren görülür.

Piscatella şirketi, oyun endüstrisini analiz eden ve aylık satış grafikleri hazırlayan kuruluştur. Bu grafikler, mağazalardaki fiziksel satış verileri ve yayıncıların paylaşmaya razı oldukları bilgilere dayanarak oluşturulur. Piscatella’nın verileri bir oyunun başarısını eksiksiz olarak yansıtmayabilir, ancak oyun endüstrisinin durumu hakkında aydan aya değerli bilgiler sağlar.