Analiste göre, Helldivers 2’nin satışları 8 milyon kopyayı aştı.

Analiste göre, Helldivers 2’nin satışları 8 milyon kopyayı aştı.

Helldivers 2 Arrowhead Game Studios tarafından büyük bir başarı elde etti ve başka oyunların (örneğin Suicide Squad: Kill the Justice League ve Skull and Bones) başarısızlıkla karşı karşıya olduğu zaman daha da dikkat çekici hale geldi. Stüdyo CEO’su Johan Pilestedt, geçen ay neredeyse üç milyon kopya satıldığını belirtti, ancak mevcut rakamın daha yüksek olabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’den Jason Schreier’ın bir raporunda analist TD Cowen’dan Doug Creutz’un alıntı yaptığı belirtildi. Creutz’un yakın zamanda kooperatif nişancı oyununun 8 milyon kopyadan fazla satıldığını hesapladığı öne sürüldü. Ne Sony ne de Arrowhead bu bilgiyi resmi olarak doğrulamadı, ancak Creutz, rakamların haftalık olarak arttığını ekledi. “Oyunun tüm beklentileri aştığını düşünüyoruz“.

Bu, kesinlikle İngiltere’deki satış verileriyle uyumludur; bu veriler oyuncuların Helldivers 2’yi Şubat ayındaki en çok satan oyunu olarak belirttiğini ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satışların başlatmanın üçüncü haftasında artmaya devam ettiğini gösterdi. Şubat ayında, oyun hatta PlayStation Store’un listelerinde Final Fantasy 7 Rebirth’ü hafif bir farkla geride bırakarak liderliği ele geçirdi.