Anonim Mesaj Nasıl Atılır? – İsimsiz Mesaj Atma

Anonim Mesaj Nasıl Atılır? – İsimsiz Mesaj Atma

Anonim E-Mail Gönderme

Anonim E-Mail Gönderme

Herhangi bir internet kullanıcısı bugünlerde bir e-posta hesabına sahip ve hem kişisel hem de iş iletişimi için ortak bir araç olmaya devam ediyor. E-posta hesapları, Google, Hotmail ve Yahoo gibi çeşitli sağlayıcılardan ücretsizdir ve entegre bir ofis paketi veya bulut depolama hizmeti gibi ek hizmetler sunmak için e-posta hesabınızı kullanır.

Bununla birlikte, “Ürün için ödeme yapmıyorsanız, ürün sizsiniz” ifadesi, ücretsiz e-posta durumunda kesinlikle geçerli olacaktır. Şirketler, hevesli kullanıcılara yönelik talep eden herkese ücretsiz e-posta hesapları gönderir. Ancak, büyük e-posta sağlayıcıları, kullanıcıları tanımlamak ve e-posta iletişimlerini arayarak çevrimiçi profiller oluşturmak için bunu yapar.

Aslında, Chromebook kullanımı için Gmail adresleri olan okul çağındaki çocukların ebeveynleri geçen sene, “Çocukların okul e-postasındaki kişisel detayların, genç yetişkinler olarak daha güçlü pazarlama profilleri oluşturmak için kullanılması” ile ilgili endişelerini dile getirdiler. İnternette gizlilik beklentisi az olsa da, web tabanlı e-posta da kamuya açık olabilir.

Şifrelemeden daha fazlası
Mesajı şifrelemek için zaten seçenekler vardır, bu da şifreli hale getirecek ve bu nedenle okunması daha zor olacaktır. Bu, işletmelerde sıkça rastlanan bir şey olduğundan, James Bond’un bir tür gizliliği söz konusu değildir ve işin kurumsal programında (Outlook) desteklenmektedir. Şifreleme, Gmail için de desteklenmektedir. Ancak bu G Suite for Enterprise ve G Suite for Education için hem ücretlidir hem de S/MIME’yi etkinleştirerek yapılır. Çoğu kişisel kullanıcının sahip olduğu kişisel Gmail hesapları için değildir. Kişisel Gmail hesapları, Chrome tarayıcısında çalışan FlowCrypt gibi üçüncü taraf uzantılarıyla güven altına alınabilir.

Şifreli e-posta için hala başka bir seçenek ProtonMail‘dir. Bu İsviçre merkezli e-posta sağlayıcısı güvenli iletişim vaat ediyor ve popüler VPN, ProtonVPN’i yapan aynı insanlardır.

Mesaj şifreleme, mesajın içeriğinin yakalanmasını engellerken, sınırlama, anonim bir e-posta oluşturmamasıdır. Diğer bir deyişle, hangi hesabın gönderildiği kolayca tanımlanabilir.

Anonim mesaj göndermeye üç adımla göz atalım.

1. VPN

İnternette bazı gizliliği geri almanın temeli bir VPN uygulamasıdır. Bu, tüm iletişimi güvenli ve internet servis sağlayıcınızın veri analizinden uzak tutan şifrelenmiş bir tünel üzerinden çevrimiçi gizlilik yaratan bir Sanal Özel Ağdır.

E-postalar, hangi IP adresinden kaynaklandığına göre tanımlanabilir. Şifrelenmiş tünel üzerinden bir VPN, bu IP Adresini güvenceye almak ve korumak için mükemmel bir iş yapar. Aslında, VPN teknolojisi sayesinde, başka bir ülkede bir IP adresine sahip olabilirsiniz.

Son olarak, tüm VPN’ler eşit değildir ve bu nedenle VPN sağlayıcınızı dikkatli bir şekilde seçin. Ücretsiz e-posta sağlayıcıları gibi ücretsiz VPN‘ler olmakla birlikte anonimliği korumak için, kullanıcıların bunları geçmesi ve ücretli bir VPN sağlayıcısı kullanması daha iyidir. Bunlar kullanıcılarını özel tutar ve para kazanmak için kişisel verileri satmazlar. İsterseniz en iyi VPN konumuza veya en iyi ücretsiz VPN hizmeti konumuza göz atabilirsiniz.

2. Daha özel bir tarayıcı kullanın

İnterneti kullanmak bugünlerde bir tarayıcı kullanmamızı gerektiriyor. Sorun şu ki, tarayıcılarımız Google ve Doubleclick’in beğenilerinden her türden izleme çerezleriyle dolu. Tabii ki, bu çerezleri kötü amaçlı yazılım önleme yazılımı ile temizleyebilirsiniz, ama çok kısa sürede tekrar birikiyorlar. İsterseniz en iyi Antivirüs programları konumuza göz atabilirsiniz.

Ayrıca, çoğu tarayıcı Firefox‘ta “Özel Pencere” veya Chrome‘daki “Gizli Pencere” gibi çeşitli isimlerle adlandırılan özel bir göz atma yöntemi sunar. Bu ayrı bir sekme oluşturur ve tarayıcı ziyaret edilen sitelerin geçmişini tutmaz. Ancak bilgisayar haricinde başka hiçbir yerde anonimlik söz konusu değildir ve bir e-posta yine de kendisine gönderilen IP Adresine kolayca geri dönebilir. Böyle bir tarayıcı tabanlı özel mod aracılığıyla yanlış bir güvenlik duygusu yaratmak yerine, gizlilik için tasarlanmış bir tarayıcıyı kullanmak daha iyidir.

Verilerini, hedefine ulaşmadan önce birkaç anonim sunucu üzerinden göndererek, anonim bir çevrimiçi tutmak için tasarlanmış Tor’u inceleyin. Tor, veri birden çok sunucudan geçtikçe, anonimleştirme katmanları olan “Onion Router (Soğan Yönlendirici)” kavramını birleştirir. Bunun, Amerika Birleşik Devletleri Deniz Araştırma Laboratuvarı tarafından 1990’ların ortalarında güvenli ABD istihbarat iletişimi için geliştirilen başarılı bir strateji olduğundan emin olabilirsiniz. Tor da “The Onion Router” sözcüklerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kelimedir.

VPN’i bir araya getirmek, Tor ile çevrimiçi anonimlik için en iyi kombinasyonu sunar. Tor tarayıcısından çıkış düğümünü anonim hale getirmek için VPN sunucuları, veriden önceki son düğüm anonimleştirme sürecinin ötesine geçirir ve genel web trafiğine geçiş yapar.

3. Anonim e-posta kullanın

Artık IP adresimizi VPN ile gizledik ve Tor üzerinden özel bir tarayıcı kullanıyoruz, şimdi hedef e-postayı göndermek. Bu, kullanıcının gündelik Hotmail veya Gmail hesabına girmesi gibi bir başka zorluğu temsil eder. Bunu yapmak tekrar anonimleştirmeyecek ve ilk iki adım da boşa harcanacaktır.

Aksine, amaç tek kullanımlık bir e-posta hesabı kullanmak olmalıdır. Bunu başarmanın bir yolu, ana sağlayıcılardan biri ile farklı bir hesap oluşturmaktır. Ancak önünüzdeki engel, bir telefon numarası sorması ve hesabın doğrulanabilmesidir. Bu durumda, telefon gereksinimini geçmek etmek için 15 yaşın altında bir hesap oluşturma veya tek kullanımlık bir cep telefonu ya da brülörlü telefon alma gibi geçici çözümler vardır. Ancak bunlar tam olarak zarif değildir.

Daha kolay bir yöntem, tek kullanımlık, geçici bir e-posta adresiyle gizliliğe adanmış bir e-posta hizmeti kullanmaktır. Bunun bazı örnekleri Nada, Temp Mail ve Guerilla Mail‘dir. Bu hizmetler, kendi kendini imha eden bir adres üzerinden bir e-posta göndermenin bir yolunu sunar. Genellikle, bir ürünün kayıt edilmesi, ancak spam e-postası olmasını istememeleri gibi, kişilerin tedarik ve e-posta adresi göndermeleri gereken senaryolarda kullanılırlar.

Bu hizmetler kendi kendini imha eden bir e-posta adresi sağlar, böylece e-posta gönderildikten kısa bir süre sonra e-posta adresi artık mevcut değildir. Gerilla Mail kolaylık sağlamada Android için de bir uygulama olarak kullanılabilir.