Anthem 1.1.1 Yaması Kötü Geldi

Anthem 1.1.1 Yaması Kötü Geldi

BioWare ve Anthem için özellikle zor bir hafta oldu. Rocky lansmanın ardından, gelecek aylarda daha iyi bir gelecek için iyimserlik, sürekli oyun sorunları, eksik yol haritası içeriği, işyeri tartışmaları ve BioWare’den Mark Darrah ve Michael Gamble’ın son dönemdeki üst düzey liderlerin Dragon Age 4 üzerinde çalışmak üzere ayrılmasından dolayı bozulmaya devam etti. Son güncellemelerle, topluluğun zevk aldığı özelliklerden biri kalktı ve oyun bozucu bir hataya neden olduğu için işler daha da kötüye gitti.

Anthem Strongholds’in sonunda eşsiz kozmetik teçhizata sahip özel hazineler olan Elysian Chest’ler, eklendikten yaklaşık 40 gün sonra oyundan çıkarıldı. BioWare hiçbir zaman kalıcı bir fikstür olma niyetinde olmasa da, haberler birçok oyuncuyu dinledi ve çevrimiçi olarak pek çok kızgın yorum üretildi. Kaldırma, Nisan ve Mayıs ayları için planlanan lansman sonrası içeriğin çoğunun süresiz olarak geciktiği son haberler ile birleştiğinde başka bir acı noktası görevi görüyor.

 

Elysian Chest sorunu yeterince kötü değil gibiydi, birkaç hata ve ses sorununu çözmek için bugün 1.1.1 yaması geldi. Yamayı kurduktan sonra, oyuncular yamanın bu basit düzeltmelerin çok ötesine geçtiğini ve oyuncuların Öfke Kalesinin Kalbindeki Titan patronu öldürdüğünde kazayla bırakılan yağmalamarın düşmeye başladığını keşfetti.

 

Anthem topluluk yöneticileri hatayı geliştiricilere bildirdi ve bu yazının yazıldığı sırada stüdyoda bir düzeltmeyle ilgili rapor verecek herhangi bir ek bilgi yok. Oyun, çoklu tartışmalar, azalan bir oyuncu kitlesi ve süresiz olarak geciken içerik karşısında mücadele etmeye devam ederken, bu eklenen hata daha kötü bir zamanda gelemezdi.

 

Tüm tartışmalara ve aksiliklere rağmen, BioWare Austin Ben Irving’in liderliğini yürütüyor ve Chad Robertson, oyuncuların stüdyonun Anthem’a bağlı kalmaya devam etmesini sağlamaya çalıştı. Her hafta görünüşte yeni bir tartışma veya konunun ortaya çıkmasıyla, BioWare ekibinin önlerinde çok uzun bir yol var. The Division 2 gibi diğer nişancı oyunları ve Borderlands 3’ü piyasaya sürmeye başlarken, BioWare’in Anthem kitlesini koruması daha da zor olacak.

 

Anthem PC, PlayStation 4 ve Xbox One’da oynanabilir.