Anthem’in PS4 Konsollarını Çökertmesine EA’den Yanıt

Anthem’in PS4 Konsollarını Çökertmesine EA’den Yanıt

Anthem, piyasaya sürüleli henüz kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen kendisini zaten birçok tartışmanın merkezinde buldu. Bunlardan en çok öne çıkan, oyunun kapatılması tam sistem çökmesine neden olan PlayStation 4 sürümüyle ilgili bir sorun. Bazı PS4 oyuncularının potansiyel olarak konsollarını brick edip çökmesinden endişelenen Sony, oyunu dijital olarak satın alanlara para iadesi sunabileceği bildirildi. Ve şimdi EA, talihsiz duruma bir tür tepki verdi.

EA Twitter Yardım sayfası, şirketin PS4’teki Anthem oyuncularının şu anda yaşadığı kaza sorununun gerçekten farkında olduğunu onayladı. Bir tweet’te, EA Yardımı sorunun şu anda araştırılmakta olduğunu ve topluluğun konsol çöktüğünde bununla ilgili verileri paylaşmasını istediğini söylüyor. Ne yazık ki EA, Anthem’in PS4’lerin çökmesine neden olmasının nedenini keşfetmiş gibi görünmüyor ve bu yazının yazıldığı sırada da yerinde bir düzeltme yok.

 

Anthem’in PS4’leri çökertme sorunu belki de en büyük tartışması, ancak oyunun yaşadığı tek şey bu değil. Anthem, kötü eleştirilerle başladı ve stüdyo tarihindeki en düşük oy alan BioWare konsolu oyunu oldu. Ayrıca, BioWare, ustalar ve efsanevi eşyaların düşme oranlarını istemeden yükselterek ve ardından oyuncularına haber vermeden yağma droplarını değiştirerek, yağma düşme sistemi için bazı hayranların öfkesini çekti.


Tüm bu sorunlar ve potansiyel olarak zayıf satışlarla ilgili endişeler (Anthem’in oldukça iyi sattığına dair bazı kanıtlar olmasına rağmen) bazı taraftarların EA’nın BioWare’i kapatabileceğinden endişelenmesine bile yol açtı. EA, düşük performans gösteren stüdyoları kapatma geçmişine sahip, ancak BioWare yapımcısı Michael Gamble’a göre, hayranları MaxW, Pandemic Games, Visceral Games ve diğerleri gibi benzer bir kaderi çeken BioWare için endişelenmek zorunda değiller.

Ve hala Anthem’in talihsizlikleri etrafında dönme şansı var. BioWare, düzenli güncellemeler ve yeni içerikle oyunu agresif bir şekilde desteklemeyi planlıyor ve önümüzdeki birkaç ay içinde Fanların ne bekleyebileceğini gösteren 90 günlük bir yol haritası belirledi. Stüdyo, yalnızca takipçilerini korumak için değil, yeni oyuncular da çekmek için yeterli ilgi çekici içerik sunabiliyorsa, o zaman toplumun Anthem algısı değişebilir.

Geçmişte lansman sırasında kötü bir izlenimle karşılaşılan diğer oyunlarda bunun gerçekleştiğini gördük ve bu nedenle Anthem için de neden olmasın. Bununla birlikte, BioWare ve EA ilk önce oyunun teknik sorunlarını kontrol altına almaları gerekecek ve PS4 çöküşü sorunu en kısa zamanda ele alınması gereken oldukça büyük bir sorun gibi görünüyor.

Gönderide ayrıca 2 adet güncellemeden bahsediliyor. Bağlantıya buradan erişebilirsiniz.