Apex Legends, 3 Milyon Dolarlık Turnuva Düzenliyor

Apex Legends, 3 Milyon Dolarlık Turnuva Düzenliyor

    Son zamanların en popüler oyunlarından birisi olan Apex Legends, oyunseverlerle buluştuğu günden itibaren binlerce oyuncu kitlesine hitap etmeye devam ediyor. Son aylarda düzenlediği turnuvalarla da adını sıkça duyuran Apex Legends, bu sefer büyük bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Apex Legends Global Serisi olarak duyurulan turnuvada, geliştirici şirket Respawn ve ana şirketi konumunda olan Electronic Arts veya turnuvanın etkinlik prodüksiyon ortakları PGL ve GLL tarafından tasarlanacak olan 12 canlı etkinlik bulunacak.

     Açıklanan detaylara göre turnuva 3 milyon dolarlık ödül havuzuna sahip olacak. Respawn’ın Apex Legends rekabetçi oyunların komisyon görevlisi John Nelson açıklamalarda bulundu. Nelson yaptığı açıklamalarda,”Apex Legends, video oyunlarının tarihindeki en etkili lansmanlarından biri ve çok büyük ve kaliteli bir oyuncu potansiyeline sahip. Dünyanın her yerindeki Battle Royale müsabakalarını izleyebilmemiz için herhangi bir oyuncunun bile bir yıldız olabileceği Apex Legends Ekosistemi kurduk” dedi.

    Fortnite’ın oyun politikalarını örnek alarak kendini geliştiren Respawn, bu düzenlediği büyük turnuvada yalnızca e-spor takımlarına üye olan sporculara yer vermeyecek, bunun yanı sıra dünyadaki 60 ülkede bulunan oyuncularında turnuvaya katılabileceği belirtildi. Turnuvanın detaylarına da değinen Respawn, ilk olarak 25 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olan çevrimiçi elemelerle etkinliğin ilk aşamasını tamamlayacak.

     Önümüzde ay düzenlenecek olan çevrimiçi turnuvalarda iyi puanlara sahip olmak, üç oyuncudan oluşan takımlar arasında gerçekleşecek olan bölgesel meydan okumalar gibi etkinliklere canlı erişim hakkı tanınacak. Düzenlenecek turnuvalardan herhangi birinde iyi performanslar sergilemek, 100 kadrodan oluşacak olan canlı etkinliklerde üçü ana daldan birine de erişim sağlayabilecek. Düzenlenecek ilk turnuva 13-15 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu turnuvaya katılacak olan oyuncular 25 Ocak çevrimiçi elemelerinde performansa göre belirlenenlerden oluşacak.

     Respawn’ın başkanı olan Vince Zampella, oluşan rekabetlerin her zaman Apex Legends’in merkezinde olduğunu belirtti. Sahip oldukları milyonlarca oyuncunun arenalarda efsane olacaklarını belirtti.