Apex Legends Battle Pass: İstenenler

Apex Legends Battle Pass: İstenenler

Apex Legends Battle Pass

Apex Legends Battle Pass

Apex Legends, geliştirici Respawn Entertainment’a göre ilk ayında battle royale sahnesine girdi ve 25 milyon kişilik büyük bir topluluk topladı. Bu etkileyici bir rakam, ancak aktif bir oyun için, başlangıçta kaç kişinin oynadığı değil, uzun vadede kaç kişinin oynamaya devam edeceği önemlidir. İşte Apex‘in yaklaşmakta olan battle pass‘ı burada devreye giriyor.

Fortnite gibi, Apex Legends oyuncuların kilidini açması için çok sayıda kozmetik ürün içerir. Apex’te, büyük ölçüde kazandığınız veya gerçek parayla satın aldığınız ganimet kutularından elde edebilirsiniz. Ancak çok fazla yağma kutusu ve kumar satın almak zorunda kalmadan bu eşyaları elde etmenin başka bir yolu var. Oyuncuların Fortnite’ın premium para birimi ile satın aldığı Fortnite’daki battle pass, oyunculara çok sayıda kozmetik ürün veriyor, artı daha fazla ürün kazanmak için hız kazanmalarını sağlıyor. Ücretli bir battle pass ile oynamak, ayrıca Fortnite’ın para birimini daha fazla kazanmanızı sağlar ve eğer yeterince oynarsanız, bir sonraki sezonun battle pass’ını gerçek para harcamadan bile satın alabilirsiniz.

Apex Legends da, ilk sezonunda Mart ayında başlayan bir battle pass sistemine sahip olacak. Nasıl çalışacağı, neye mal olacağı veya henüz neleri içereceği hakkında hiçbir detay bilinmiyor. Şimdilik Respawn, battle pass’ın Fortnite ile sunulanlardan daha iyi bir değer olacağını belirtti.

Apex Legends’ın ilk battle pass’ın neleri içerdiği bilinmiyor olabilir, ancak çevrimiçi olduğunda hayranların görmeği umduğu birkaç şey var. İşte Apex’in ilk sezondaki battle pass’ından beklenenler listesi.

1. Yeni Skinler

1. Yeni Skinler

Apex Legends’da zaten çok sayıda kozmetik ürünü var, ancak daha fazla çeşitlilik her zaman memnuniyetle karşılanır. Apex’in battle pass’ları ve sezonları Fortnite’ınki gibi bir şeyse, muhtemelen farklı temaları olacaktır. Apex’te gördüğümüz güncel temaların bazılarında ek skinler görmek harika olur. Mesela Mastiff’in Warp Zone skinine benzeyen silahlar ve kostümler iyi bir başlangıç gibi görünüyor. Ama genel olarak oyunu oynayanlar, oyunda zaten olanı kazanmanın daha hızlı bir yolundan ziyade pek çok güzel şey kazanmak istiyor. Örneğin, hasar alma veya hasar verme gibi şeylere tepki vererek daha da ileri giden skinleri görmek harika olur.

2. Daha Fazla Ganimet Kutusu

2. Daha Fazla Ganimet Kutusu

Apex Legends’ı ne kadar uzun süre oynarsanız, karakter ve silahlar için kaplamalar içeren ganimet kutularını kazanmak o kadar zor olur. Her yeni seviyeyi kazanmak için daha fazla deneyim puanı gerektirir. 20. seviyeye ulaştığınızda, her yeni seviye ile ganimet kutuları kazanmayı bırakıp diğer her seviye için onları almaya başlarsınız. Bir battle pass için para ödemenin iyi bir sonucu, kazanılan her seviye için ganimet kutularının geri dönüşü olacaktır ya da bundan daha fazlası, çünkü çok fazla oynamış olanlar için çok zorlaşır.

3. Metal İşçiliği Kazanma

3. Metal İşçiliği Kazanma

Daha fazla ganimet kutusuyla birlikte, bir battle pass’a para ödemenin güzel bir parçası, metal işçiliği kazanmak için güvenilir bir fırsat olacaktır. Para birimi, aynı anda belirli kozmetik ürünlerin kilidini açmanıza olanak tanır. Ancak yakalama işlemi, yalnızca Apex paketlerinden işçiliği elde edebileceğiniz materyallerdir. Seviye ödüllerine metal işçiliği eklemek ya da zorlukları tamamlayarak kazanabileceğin öğeler olarak, tüm bu yeni kozmetik ürünleri kazanmayı biraz daha kolaylaştıracak ve savaşın daha iyi bir değer gibi hissetmesini sağlayacaktır.

4. Kazanma ve Diğer Özellikler için Ödüller

4. Kazanma ve Diğer Özellikler için Ödüller

Apex Legends oyununda kazanmak, battle royale oyunlarında olduğu gibi güzeldir, ancak biraz da cansız olabilir. Zorlu bir zaferden sonra, karakteri gösteren bir ekrana maruz kalıyorsunuz ve bu onunla ilgili. Battle pass, Respawn’un yalnızca zaferle kazanılabilecek kozmetiklerle veya en azından bir tür ganimet kutusu ödülünü kazanmasını sağlamak için harika bir fırsat olacaktır. Ayrıca, oyuncuların birçok öldürme eyleminin ötesinde ekiplerine yaptıkları katkıyı kabul etmeye yönelik daha fazla ödül görmek de güzel olurdu.

5. Oynanışta Genişletilmesi Gereken Challenges

5. Oynanışta Genişletilmesi Gereken Challenges

Her yeni Fortnite sezonu, oyuncuların onları satın almak ve zanaat yapmak için yeni kozmetik ürünler veya para kazanmak için tamamlayabilecekleri “challenges” oyun içi aktiviteler içerir. Bu faaliyetler ayrıca Fortnite’da çekirdek rekabetçi oyunun ötesine geçerek oyunculara giriş yapmak için yeni nedenler ve yapılacak yeni şeyler verir. Apex Legends, bazı tuzaklardan kaçınması gerekmesine rağmen, challenges’da aynı yaklaşımdan faydalanabilir. Oyunculara, yeni silahları denemeleri veya takım arkadaşlarını destekleme becerilerini geliştirmeleri için teşvik etmek harika olur. Ancak sizi kötü oynamayı ya da gizli nesneleri kovalamak için rekabeti durdurmaya teşvik eden challenges daha az idealdir çünkü muhtemelen maçlardaki rekabeti zayıflatırlar. Yine de oyunu oynayanlar, Apex’de havalı olduğu sürece challenges istiyorlar.

6. Hikayedeki Genişlemeler

6. Hikayedeki Genişlemeler

Overwatch gibi, Apex Legends’ın karakterleri de oyunun aslında oyunda olmayan birçok hikayesi olduğu anlamına gelir. Apex’in Titanfall evreninde kurulduğunu ve Titanfall 2’den 30 yıl sonra gerçekleştiğini biliyoruz, ancak bunun ötesindeki kurguda henüz bir şey yok. Oyunun kadrosundaki karakterlerin her birinin oyunun web sitesinde bir kısmı var, ama Apex Legends’da daha fazlasını görmek dünyayı büyük ölçüde genişletir. Hikayeye ek olarak, belki de oyuncuların battle pass’ın bir parçası olarak tamamlayabileceği challenges ile Apex Legends’ı genişletmek ve Overwatch’ın sahip olduğu uzun ömürlülüğü vermek için uzun bir yol kat edecektir.