MSI GeForce RTX Serisine Odaklanırken MSI Radeon Ekran Kartı Üretimini Azaltıyor.

MSI GeForce RTX Serisine Odaklanırken MSI Radeon Ekran Kartı Üretimini Azaltıyor.

MSI şirketi, HardwareLuxx’e verdiği demeçte, artık GeForce RTX kartlarına öncelik vermeyi tercih ettiğini belirtti. Bu, Tayvanlı şirketin Radeon kartlarının perakende satış noktalarındaki eksikliğine ışık tutan bir durum olsa da, AMD kartlarının tamamen üretimini durdurduğu anlamına gelmiyor ve şirketin planlarında sürekli değişiklik olacağı anlamına da gelmiyor.

Şu anda, grafik kartları konusunda daha çok RTX kartlara odaklanıyoruz. Ancak AMD ile olan işbirliği bizim için önemli ve son derece önemli. Anakartlar alanında özellikle olumlu gelişmeler görüyoruz.

MSI’nin açıklaması, Radeon kartlarının erişilebilirliğinde yaşanan düşüşe yanıt olarak yapıldı, özellikle Avustralya ve Avrupa’da belirgin bir şekilde. Bu kartlar hala ABD pazarında bulunsa da, son zamanlarda fiyatları düştüğü için MSI’nin kalan stokları hızla eritmeye niyetli olduğuna işaret edebilir.

Hardware Unboxed’in verdiği bilgilere göre, MSI Radeon üretimini durdurdu ancak MSI’nın yaptığı açıklama bu durumu açıkça doğrulamıyor. Ancak veriler, MSI’nın gerçekten Radeon üretimine odaklanmayı bıraktığını gösteriyor. Bu durumu gösteren bir diğer kanıt da MSI’nın Radeon RX 7800 XT / 7700 XT lansmanına katılmamış olması ve şu ana kadar hiçbir model çıkarmamış olmasıdır.

MSI şirketi AMD Radeon 7000 serisinden tamamen vazgeçti, mevcut tüm ürünler üretimden kaldırıldı ve 7700 XT / 7800 XT modelleri hiçbir zaman piyasaya sürülmedi. Bu tüm sürecin çok sessizce gerçekleştiği görülüyor.

Belirtilen gibi, MSI şirketi şimdiye kadar sadece 4 adet Radeon RX serisi 7000 modelini piyasaya sürdü, ki bu, 147 modelle zıt düşen RTX 40 serisine karşı oldukça az bir rakam. Bu fark, Radeon RX 6000 / RTX 30 serileri arasındaki 39 ve 128 model oranıyla daha da belirgin hale geliyor.

GeForce ve Radeon serileri:

  • ASUS: RTX 40 – 100 kart, RX 7000 – 19 kart
  • Gigabyte: RTX 40 – 86 kart, RX 7000 – 12 kart
  • MSI: RTX 40 – 147 kart, RX 7000 – 4 kart

MSI, AMD ile işbirliğini kesmiyor, tam tersine şirket, “önemli ve son derece önemli” olarak tanımladığı anakart işinde AMD ile işbirliğine devam ediyor. Sonuç olarak, MSI ve AMD’nin tüm bilgisayarları üretmesi daha da zorlaşacak ve söylentilere göre RDNA4 serisinin yüksek sınıf segmente odaklanmadığı düşünüldüğünde, önümüzdeki zamanda çok fazla MSI Radeon modeli çıkmayabilir.