Yıldız Savaşları Outlaws RTX Direct Illumination ve RTGI teknolojilerini destekleyecek

Yıldız Savaşları Outlaws RTX Direct Illumination ve RTGI teknolojilerini destekleyecek

NVIDIA, Star Wars Outlaws oyununda Ubisoft tarafından sunulan hem DLSS 3’ü hem de NVIDIA Reflex’i desteklediğini duyurdu. Yukarıda belirtilen ışın izleme teknolojisinin yanı sıra, yeni bilim kurgu blockbuster’ında RTX Direct Illumination ve Ray Traced Global Illumination (RTGI) de kullanılacak – bu teknolojiler Snowdrop Engine’in grafik yeteneklerini artırabilen iki teknolojidir.

NVIDIA şöyle dedi: “RTX Direct Illumination, Star Wars Outlaws’da en önemli ışık örneklerini tanıyabilen ve ışın izleme sırasında daha kesin fizik modelleme çalışmasıyla gölgeleri atabilen bir teknolojidir. Yenilikçi RTXDI tasarımı sayesinde performans yüksek kalmaya devam eder ve GeForce RTX 40 GPU’larında ışın izleme, 4. nesil RT çekirdekleri sayesinde daha da hızlı olacaktır.”

Ubisoft’un teknik direktörü Tobias Carlson şunları söyledi: “Massive Entertainment’ta dünyalar yaratmak, DNA’mızın bir parçasıdır ve ‘Star Wars’ evrenindeki ilk açık dünya oyunumuzu göstermekten daha iyi ne olabilir ki? Galaksinin farklı bölgeleri aracılığıyla oyuncular, daha önce hiç görülmemiş ikonik ve karakteristik alanlarla ‘Star Wars’ evrenine hiç olmadığı kadar yakından tanışabilecekler. DLSS 3’ün performansı, fikrimizi hayata geçirmemizi sağlıyor ve ışın izleme olasılıklarını genişleterek oyuncuların Key Vess ve Nix’in heyecan dolu maceralarına tam anlamıyla dalmasına yardımcı oluyor.”

Görüldüğü gibi, Ubisoft şu anda DLSS 3.5’in desteklenip desteklenmeyeceğinden bahsetmedi. Bu ek özellik Ray Reconstruction özelliği ekleyerek, muhtemelen Snowdrop Engine’e zaten entegre edilmiş olan Avatar: Frontiers of Pandora’da beliren kendi noise reducer’ını düşündükleri için olabilir.

Şu ana kadar RTXDI teknolojisi, Ray Tracing güncellemesi ve RT: Overdrive ön ayarı kapsamında yalnızca Cyberpunk 2077 oyununda uygulanmıştı. Ardından Wildcard Studio, bu teknolojinin ARK: Survival Ascended oyununda uygulanacağını duyurdu.