Apex Legends Hakkında
Apex Legends isimli bu oyunumuzu güzel bir şekilde anlatmak gerekiyorsa, kısa ve öz bir şekilde hemen anlatalım! Günümüzün en popüler oyun türlerinden biri olan Battle Royale temasında bir oyundur Apex Legends. Bazı özellikleri sebebiyle günümüzde sık oynanılan diğer Battle Royale temalı oyunlara oldukça benzetiliyor. Peki, bu ne kadar doğru?
Bazı kısımların doğru olduğu söylenemez ama diğer kısımların doğru olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyuna şöyle bir göz attığımızda yüzümüze direkt olarak hızlı bir oyun olduğunu söylüyor, bir o kadar da gerçekçi. Yanı sıra teknolojik bir oyun olduğunuda söyleyebiliriz. “Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?” der iseniz oyunun oynayış videolarını ya da fragmanını izlemenizi öneririm. Aslında oyuna PUBG ve Fortnite isimli bu 2 süper oyunun birleşimi diyebiliriz. Neden mi?
Çünkü bu oyun; PUBG oyunundan bir kaşık gerçekçilik, Fortnite oyunundan 2 kaşık akıcılık ve eğlence alıyor. Böylece çayımız çok tatlı oluyor diyebiliriz. Bunun birçok sebebleri var ve bunları anlamak için oyuncular tarafından çekilen oynanış videolarına bakmanız gerekiyor ya da oyunu oynamanız gerekiyor. Şunu belirtiyorum: Eğer Battle Royale temalı oyunları seviyorsanız Apex Legends isimli bu oyunun tam size göre olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
Apex Legends FPS Arttıran Ayarlar
Gel gelelim oyunun FPS arttıran ayarlarına. Bu ayarları yaptıktan sonra Apex Legends oynarken bilgisayar performansınız artacaktır. Ama unutmayın; bu önerilen ayarlar sadece düşük bilgisayarlar için. Eğer kalite sever bir oyuncu iseniz bu ayarları yapmanızı tavsiye etmiyorum.
Oyunun grafik ayarlarını yapmak için ilk önce Settings kısmından Video bölümüne gelin. Daha sonra aşağıda belirttiğim ayarlamaları yapın.
Aspect Radio: Bu ayarı oyun ne seçti ise (yani native) öyle bırakabilirsiniz.
Field of View: Bu ayar oyundaki görüş açısı diyebiliriz. 90 veya daha düşük seçebilirsiniz. Ama unutmayın, ne kadar düşerse FPS değeri o kadar artar ama oyundaki görüş açınız azalır.
Color Blind Mode: Bu ayara renk körü modu diyebiliriz. Kendiniz ayarlayabilirsiniz.
V-Sync: Bu ayarı Disable yapalım.
Adaptive Resolution FPS Target: Normalde 0 tavsiye edilir ama sisteminiz kötü ise 50-100 arasında bir değer seçebilirsiniz. Unutmayın, bu ayar yükseltildiğinde görüntü bulanıklaşabilir ve uzak mesafeyi görmek zorlaşabilir.
Adaptive Supersampling: Bu ayarıda Disable yapalım.
Anti-aliasing: Bu ayarı None seçelim.
Spot Shadow Detail: Bu ayarı Disabled yapalım.
Texture Filtering: Bilinear olarak seçelim.
Ambient Occlusion Quality: Bu ayarıda Disabled yapalım.
Display Mode: Bu ayarı Fullscreen yapın. Bu sayede oyunu tam ekranda oynayabilirsiniz.
Sun Shadow Coverage: Bu ayarı Low olarak seçelim.
Sun Shadow Detail: Bu ayarıda Low olarak seçelim.
Volumetric Lighting: Bu ayarıda Disabled yapalım.
Resolution: Eğer sisteminiz bu oyunu oynarken çok zorlanıyorsa düşük olanı seçin fakat unutmayın; düşük çözünürlük seçtiğinizde FPS değeri artar ama oyunun görüntü kalitesi düşer.
Dynamic Spot Shadows: Bu ayarıda Disabled yapalım.
Texture Streaming Budget: Bu ayarı None veya Very Low yapabilirsiniz.
Impact Marks: Bu ayarıda Disabled olarak seçelim.
Ragdolls: Ayarınıda Low seçelim.
Bir konunun daha sonuna geldik. Umarım çayın yanında konu okumak iyi gelmiştir. Başka konularda görüşmek üzere! İyi oyunlar.