Apex Legends İnceleme

Apex Legends İnceleme

Apex Legends’da İlerleyelim!

Oyunu sırf denemek için indirip oynayanlar oyunun severi haline geliyor. Hızlı bir şekilde popülerleşen ve halen popülerleşmekte olan bu Battle Royale oyununun Türkiye’deki birçok Twitch yayıncısının canlı yayınını ya da birçok Youtuber tarafından çekilmiş videolarını izleyebilirsiniz ve bu sayede oyunu indirmeden önce oyun hakkında kısa bir bilgi sahip olmuş olursunuz. Apex Legends, Call of Duty: Black Ops 4 oyununa oldukça benziyor ama illaki içinde farklı şeyler barındırıyordur.

Diğer BR (Battle Royale) oyunların aksine Apex Legends kahraman temelli bir oyundur. Yani PUBG oyununda ki gibi sadece tek karakterle oynanmıyor. Oyuncular oyuna başlamadan önce istedikleri karakteri seçip başlıyor. 

Karakterlere gelir isek her karakterin kendine ait yetenekleri ve bu yetenekleri kullanabilmek için farklı tuş kombinasyonları mevcut. Her karakterin yeteneği değişiyor. Kimisinin aktif kimisinin pasif yetenekleri bulunuyor. Bu karakterler ya da kahramanlar diyelim; oyunda Legend olarak geçiyor. Ne kadar kahraman bulunduğuna gelirsek oyunda toplam 8 kahraman bulunmakta ve oyuna başladığınızda bu 8 karakterden 2’si kilitli bir şekilde geliyor. Bu kilitli karakterleri açmak içinse para kazanmanız gerekiyor. 

Ne tür kahramanlar var diye soruyorsanız oyunda sağlıkçı, tank, asker ve izci gibi sınıflar mevcut ancak bu sınıfların arasındaki fark oldukça az. Yani bir tank ile karşı karşıya gelen bir sağlıkçı, tankı öldürebiliyor. Sınıfların arasında bazı farklar olsa da hepsi tamamen dengeli. Yani bu biraz oyuncunun oyun içindeki yeteneklerine bağlı.

Görünümler & Kozmetikler

Oyun birçok yanıyla güzel olsa da oyuncuları en çok üzen şey oyundaki kahraman sayısının az olması. Bana kalırsa oyuncular gayet haklı. Umarım ilerleyen güncellemelerde daha fazla kahraman eklenir. Ama oyunda bir şekilde bununla idare edebiliyorsunuz. Mevcut kahramanların tasarımları bence gayet iyi olmuş.

Bunlara havalı kahramanlar diyelim. Tıpkı diğer oyunlar gibi bu güzel havalı kahramanları da oyun içinde kozmetik eşyalarla özelleştirebiliyorsunuz. Oyundaki her kahraman için birçok birbirinden farklı karakter görünümü ve kart görünümü mevcut. Oyuncular bu görünümleri ganimet kutularından çıkarabiliyor ve kendileri oluşturabiliyor. Ganimet kutuları ise her seviye atladığınızda veriliyor. Ek olarak mikro ödeme aracılığı ile özel görünümleri veya ganimet kutularını alabiliyorsunuz. Tıpkı Fortnite oyunundaki gibi bu görünümleri mağaza benzeri yerlerden alabiliyorsunuz.

Aynı kahramanlar gibi oyundaki silahlarında kozmetik eşyaları bulunuyor. Her silah için birbirinden farklı nadirlik seviyeleriyle görünümler bulunuyor. Tabii oyundaki toplam silahların sayısı 29 olduğuna göre bu da 29 farklı görünüm yapıyor.

Apex Legends’de Oynanış

Oynanış kısmına geçersek Apex Legends oyunu inanılmaz bir şekilde dengeye sokulmuş. Oynanış için bir ton şey söylenebilir. Bu oyun yapılırken nasıl bir yol izlenildi bilinmez ama kahramanların, silahların ve diğer önemli şeylerin nasıl bir dengede olduğunu anlamak için oyuncuların oyuna olan ilgisini gözlemleyebiliriz.

Bu oyunda oynanış ise tamamen takım işi. Diğer oyunlar gibi tek başınıza oynayamıyorsunuz. Bir oyunda her takım 3 kişiden oluşuyor. İsterseniz yabancılarla isterseniz arkadaşlarınızla birlikte oynayabiliyorsunuz. Zaten bu oyun, oyuncuların iletişimini bir hayli kolay yapıyor. Eğer oyunu arkadaşlarınızla birlikte oynuyorsanız zaten alınabilecek en iyi deneyimi alıyorsunuzdur. 

Eğer yabancılarla bir oyuna girdiyseniz ve konuşulanları anlamakta zorluk çekiyorsanız, konuşamıyorsanız burada Ping sistemi devreye giriyor. Takım arkadaşlarınızın interneti ile alakalı bir şey değil burada Ping farklı bir şey. Kısacası oyunu kazanmak için illa mikrofonunuzu kullanacaksınız diye bir şey yok. Bahsettiğimiz bu Ping sistemini kullanarak nerede ne yapılacağını, yerinizi söylemek gibi takım arkadaşlarınıza birçok info (bilgi) verebiliyorsunuz. Bunun dışında zaten otomatikman takım arkadaşlarınıza bilgi veren sistem mevcut. Herhangi bir arkadaşınız birine ateş ettiği zaman ya da vurulduğu zaman oyun size bildirim gönderiyor.

Apex Legends Hakkında Yorumum

Araştırmalarıma göre edindiğim bilgiler bu kadardı. Şahsen araştırmalarım sonucunda bu oyunun gerçekten güzel olduğunu anladım. Tabii başta biraz ümitsizdim ancak direkt olarak yanıldığımı anladım. Oynaması da izlemesi de ayrı bir keyif gerçekten. Eğer imkanınız varsa bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum.

Ayrıca oyunun sistem gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız ekip arkadaşımız tarafından açılan diğer konulara göz atabilirsiniz.

Bir konunun daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yorumlarınızı eksik etmeyin, başka konularda görüşmek üzere! ​