Ark: Survival Evolved – Oyun Çıkıyor ve Biz Hakkında Neler Biliyoruz?

Ark: Survival Evolved – Oyun Çıkıyor ve Biz Hakkında Neler Biliyoruz?

Ark: Survival Evolved, Studio Wildcard tarafından Instinct Games, Efecto Studios ve Virtual Basement ile birlikte geliştirilen bir aksiyon-macera-hayatta kalma video oyunudur. 

Oyunda oyuncular, dolaşımdaki dinozorlar ve diğer tarih öncesi hayvanlarla dolu bir adada, doğal tehlikelerle karşı karşıya hep birlikte mahsur kaldılar. Potansiyel düşman ise insan oyuncular. Oyun üçüncü şahıs veya birinci şahıs perspektifinden oynanabilir ve oyundaki dünyada yürüyerek veya tarih öncesi bir hayvana binerek dolaşılır. Oyuncular düşman olan insanlara ve canlılara karşı ateşli silahlar ve doğaçlama silahlar kullanabilirler ayrıca savunma üsleri de kurabilirler. Oyun tekli ve çok oyunculu seçeneklere sahiptir.

Oyun Ekim 2014’te geliştirilmeye başladı. Geliştirme ekibi, hayvanların fiziksel görünümü üzerine araştırma yaptı ve oyun için yaratıcı lisansı aldı. Oyun modlarından biri olan Survival of the Fittest sürümü Mart 2016’da bağımsız olarak piyasaya sürüldü. Oyun için çeşitli indirilebilir içerikler de yayınlandı. Bunlar; The Center, Primitive Plus, Scorched Earth ve Ragnarok. 

Oyunda dinozorların evcilleştirilmesi ve beslenmesi gibi faaliyetler de mevcuttur. Oyun dünyası “Ark” olarak bilinir. Ark dünyası 36 km2 arazi ve 12 km2 okyanusa sahip 48 km2 büyüklüğündedir. Oyuncular kendilerine bir üs oluşturabilmeleri için Ark dünyasında bulunan kapılar, pencereler ve yer döşemeleri gibi kaynaklar kazanmalılar. Bu kaynaklara oyunda ilerledikçe ve seviye yükseldikçe sahip olunabilir. Oyuncular lojistik ve kaynaklara sahip oldukları sürece herhangi bir yapı oluşturabilirler. Metal yapılar oluşturmak en dayanıklı olanıdır. Metale sadece Titanosaurlar ve patlayıcılar zarar verir. Oyuncular ayrıca, işçilik için gerekli olan kaynakları ve teknolojiyi toplayarak, silah gibi oyunda öğeler hazırlayabilirler. Buna ek olarak, oyuncular silahlarına aksesuar takabilir veya güçlendirebilir. Oyuncular zarar gördüğü zaman sağlık ihtiyacını sağlayan yiyecekler tüketir veya sağlık sayacını daha hızlı üreten öğelere sahipseler sağlık kademeli olarak yenilenir. 

Oyunda altmış tür dinozor vardır. Oyundaki dinozorlar bilinçsiz hale getirildikten sonra besin verilerek veya her tür için özel olarak tasarlanmış eğitim kullanarak evcilleştirilebilir. Bir dinozor evcilleştikten sonra oyuncular; uçuş, hızlı su altı hareketi gibi dinozor yeteneklerini kullanabilir, ayrıca hız, sağlık ve hasar gibi istatistiklerinden de yararlanabilirler. Bazı yaratıkların üstüne binerken, oyuncular silahlarını kullanabilirler. Daha büyük dinozorlar varsa, diğer oyuncular kendi silahlarının tam kontrolü ile yan tarafa binebilirler. Ayrıca oyundaki öğeleri taşımak için kullanılabilirler ve oyuncular kendi dinozorlarına saldırgan ve savunma amaçlı komutlar gönderebilir; Örneğin, üssü savunmak için bir grup Utahraptör atanabilir veya bir grup Triceratops düşmanın üssüne saldırmak için kullanılabilir. Oyunda ayrıca Dodo, Kılıç Dişli Kedi, Yün Mamut, Meganeura, Titanomyrma ve Doedicurus gibi çeşitli diğer hayvanlar da mevcuttur. Oyundaki her canlı, yaşayan ekosistemlere ve avcı hiyerarşilerine sahiptir.

Oyun; PC, PlayStation 4 ve Xbox One için 8 Ağustos 2017 de piyasaya sunulacak.