Arkane Lyon’un Yaratıcı Direktörü, Microsoft’un birkaç stüdyoyu kapatmasını açıkça eleştirdi.

Arkane Lyon’un Yaratıcı Direktörü, Microsoft’un birkaç stüdyoyu kapatmasını açıkça eleştirdi.

Dinga Bakaba, Arkane Lyon şirketinin yaratıcı direktörü, Arkane Austin ile yakın bir şekilde çalışan, Microsoft’un birkaç stüdyosunu kapatma kararının ardından X sitesinde (eskiden Twitter) üzüntüsünü dile getirdi. Bakaba, geliştirme endüstrisinin istikrarsızlığını eleştirdiği ve yönetim yöntemleriyle ilgili endişelerini dile getirdiği bir dizi duygusal tweet’in içinde.

Mesajının ana fikri – geliştiricilere olan öneminin vurgulanmasıdır. Bakaba, endüstri liderlerinden yaratıcı ekiplerin desteklenmesine öncelik verilmesini istemekte, zor zamanlarda bile. Oyun geliştiricilerin çalışma ortamının rekabetçi ve karmaşık doğasını eleştiriyor.

Bu sadece korkunç. Bir insana olmayı izin verin: bunu okuyan tüm liderlere, video oyunlarının bir eğlence/kültür endüstrisi olduğunu ve şirket olarak sanatçılarınız/eglencecilerinizle ilgilenmeniz ve onların sizin için kar sağlamalarına yardımcı olmanız gerektiğini hatırlatın. Bizi altın ateşine çekmeyin, çalışma ortamımızı cehenneme çevirmeyin. İyi oyunlar yaptığımızda gurur duyduğunuzu söylüyorsunuz. Ama zor zamanlar geldiğinde sizden gurur duymamızı sağlayın. Harika ekipler kayboluyor gözlerimizin önünde ve bu tam bir darbe. Ama aynı zamanda muhteşem ekipler de gözlerimizin önünde çökmeye başlıyor ve bu lanet bir durum. Lyon güvende ama lütfen taktik ve duyarlı olun, zarar gören insanların sesine saygı gösterin ve duyulmalarına izin verin, bunlar anlatacakları hikayeleri, ifade edecekleri duyguları.

Ağ kullanıcıları genel olarak Arkane’in uzun vadeli perspektifleri hakkında düşünmeye başladılar. Oyunları çok güzel olsa da, hiçbiri satış lideri olmadı. Birçok kişi, Microsoft’un oyun bölümünün sadece Activision’a dönüştüğünü endişeyle izliyor ve eski Activision gibi, şimdi her projeyi “Çağrı Görevi kadar satıldı mı?” testinden geçiriyorlar, başarılı olup olmadıklarını belirlemek için.