Arrowhead’in CEO’su, Helldivers 2’de dengeyi aştıklarını kabul etti.

Arrowhead’in CEO’su, Helldivers 2’de dengeyi aştıklarını kabul etti.

Helldivers 2’nin piyasaya sürülmesinden bu yana, oyun çeşitli büyüklüklerde yama almıştır. Arrowhead Game Studios geliştiricileri neredeyse her güncellemede genel oyun dengelemesine dikkat etmişlerdir. Eşyaların, silahların ve diğer oyun unsurlarının etkinliğine bu kadar dikkat edilmesi ayrı bir övgüyü hak ediyor, ancak herkes bu yaklaşımı beğenmiyor. Topluluk, dengeli yamaların “oyundan eğlenceyi çaldığını” düşünüyor ve bu konuda Arrowhead’in genel müdürü Johan Pilestedt de aynı fikirde.

Birinci şahısla shooter oyunu oynayan bir oyuncu ile bir konuşmasında Pilestedt, Helldivers 2’deki dengelemenin fazla ileri gittiğini kabul etti. Arrowhead’in genel müdürünün sözlerine göre, topluluğun bazı tartışmalı denge değişikliklerine verdiği tepkiden haberdar. Pilestedt, oyuncular gibi, geliştirici ekibin mevcut dengeleme yaklaşımından da hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

Sanırım bazı alanlarda fazla ilerledik. Dengeleme yaklaşımımız üzerine ekibimizle konuşacağız. Her seferinde biri bir şey bulduğunda, eğlence kayboluyormuş gibi hissediyoruz.

— Johan Pilestedt yazdı.

Stüdyo başkanı, geliştiricilerin silah hasarına çok fazla odaklandığını belirtti. Bu küçük bir hata olabilir ve sorunun çözümü olarak, gelecekte Helldivers 2’de dengeye daha az vurgu yapılabilir ve daha fazla eğlenceli öğenin ortaya çıkabileceğini öne sürüyor.