Arx Fatalis Sistem Gereksinimleri

Arx Fatalis Sistem Gereksinimleri

Arx Fatalis

Arx Fatalis

Arx Fatalis, Lyon, Fransa’da bulunan bir video oyun geliştiricisi Arkane Studios tarafından 12 Kasım 2002’de yayınlanan Xbox ve Microsoft Windows için rol yapma video oyunudur.

Arx Fatalis birinci şahıs bakış açısıyla oynanır ve güneşi yok olan bir dünya ortamındadır. Oyun, yer yüzündeki canlıları yeraltı mağaralarına sığdırmaya zorlar. Bir oyun tamircisi büyü yapmak için fare hareketlerini kullanır.

Arkane Studios, oyun varlıklarının mülkiyetinde olmasına rağmen, 14 Ocak 2011’de 1.21 düzeltme eki ve oyun kaynak kodunu GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) koşulları altında yayınladı.

Arx Fatalis, oyuncunun karakter yazımı, silah ve zırh, stealth gibi karakter türleri için beceri puanları ayırmasına izin veren biraz açık uçlu bir oyun tarzına sahiptir. Üstlenilebilecek çeşitli yan görevler vardır. Basit işçilik, büyüleyici mühimmat ve silahlar veya bir olta çubuğu (olta ve ip), anahtarlıklar (anahtar ve halka) veya turta (hamur ve dönen pim, isteğe bağlı elma ve isteğe bağlı şişe şarap) gibi öğeler yaratmayı içerir. Çiğ yiyecek, ekmek, tavuk çubukları veya turplar gibi pişirilebilir. Ana çizgisi, final kapanışında Akbaa’yı yenmeğe yönelik gerekli olan bir kılıcı oluşturmak için çeşitli öğeleri toplayan oyuncuyla doğrusal değildir. Arx isyancılarıyla, yılan kadınlarla ve Arx Kralıyla uğraşmak gibi ek hedefler ortaya çıkıyor. Oyuncu, aralarındaki çatışmayı tümüyle çözebilir ve hikayeyi biraz etkileyen farklı sonuçlarla çelişkiye karşı farklı sonlar yaşayabilir.

Arx Fatalis’te diyalog sistemi yok. Aksine, oyuncu farklı sonuçlar doğuran eylemlerle seçimler yapabilir. Görevleri bitirmenin birden fazla yolu vardır ve oyuncu, oyun boyunca birkaç farklı yoldan ilerleyebilir.

Arx Fatalis Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows XP
 – İşlemci: 500 MHz Pentium III veya uyumlu
 – Bellek: 64 MB RAM
 – Ekran Kartı: 16 MB
 – DirectX: Sürüm 8 veya daha yüksek
 – Depolama: 750 MB kullanılabilir alan
 – Ses Kartı: DirectX 8 uyumlu ses kartı

Önerilen Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows XP
 – İşlemci: 900 MHz Pentium III veya uyumlu
 – Bellek: 256 MB RAM
 – Ekran Kartı: 32 MB
 – DirectX: Sürüm 8 veya daha yüksek
 – Depolama: 750 MB kullanılabilir alan
 – Ses Kartı: DirectX 8 uyumlu ses kartı