Assassin’s Creed 4’ün oyuncu sayısı, Skull and Bones’un piyasaya sürülmesinden sonra %31 arttı.

Assassin’s Creed 4’ün oyuncu sayısı, Skull and Bones’un piyasaya sürülmesinden sonra %31 arttı.

Assassin’s Creed 4 Black Flag, 2013 yılında korsan ve suikastçı dünyalarını birleştirdi ve en iyi korsan AAA oyunu haline geldi. On yılı aşkın bir süre sonra, bu ifade hala geçerli.

Ubisoft, Skull and Bones’u henüz yeni piyasaya sürmüş olmasına rağmen, oyun yıllar süren vaatleri karşılamıyor. Sonuç olarak, Assassin’s Creed 4 Black Flag’daki oyuncu sayısı sadece bir Xbox’ta %31 arttı.

True Achievements’e göre, beta sürümünün piyasaya sürülmesinden sonra oyuncu sayısı ilk kez arttı.

Canlı servisle olan projenin tam sürüm olarak piyasaya sürülmesinden sonra bile, Assassin’s Creed 4 Black Flag’e her geçen gün yeni oyuncular geri dönüyor ve Xbox’taki oyuncu tabanı %31 arttı.

Aynı zamanda, Steam’de benzer bir canlanma gözleniyor. Oyun içindeki oyuncu sayısı son 24 saat içinde neredeyse 2,5 bini geçti. Bu tür göstergeler birkaç yıl önce görülmüştü, bu da Skull and Bones’un etkisini göstermektedir.

Skull and Bones’un gemi baskını ve yakın dövüş gibi önemli unsurları bulunmamaktadır. Ana oyun döngüsü ayrıca ilgi çekici değildir, bu nedenle oyunu uzun süre oynamak zordur.

Neredeyse on yıllık geliştirme, Ubisoft’un deniz savaşı formülünü önemli ölçüde geliştirmedi, bu da hayal kırıklığını daha da arttırıyor. Ayrıca, canlı servis sunumu şu anda çok daha pahalı olduğu için Ubisoft, fiyatını 70 dolara yükseltmiştir.

Belki de bu, Ubisoft’un beklentilerine yönelik olmadığı bir sonuç, ancak şu anda geliştiricinin bu Assassin’s Creed oyununun yeniden yapımını yapmaya hazırlandığı söylentilere göre. Bu nedenle oyun etrafındaki mevcut heyecanın uzun vadeli bakış açısından faydalı olabileceği düşünülmektedir.

Geçen yıl ekip, 34 milyonun üzerinde oyuncunun Edward Kenway’in rolünü alarak Karayiplere gittiğini doğruladı. Yeniden yapım, bu macerayı daha fazla oyuncu için erişilebilir hale getirebilir.