Assassin’s Creed: Codename RED’in ilk gösterimi çok yakında gerçekleşebilir.

Assassin’s Creed: Codename RED’in ilk gösterimi çok yakında gerçekleşebilir.

Assassin’s Creed: Codename RED’in piyasaya sürülmesi, Ubisoft’in oyun serisi hayranlarının uzun zamandır beklediği bir isteğin gerçeğe dönüşmesi olacak. Oyunun bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi ve Fransız yayıncının ana çıkışı olması bekleniyor. 2024 yılında çıkış yapılacağı da teyit edilmiş, Ubisoft şu anda fragman ve oynanış videoları kaydı için aktif olarak çalışıyor.

Son X kullanıcılarından alınan son verilere göre, Phillippe Bellemare-Frazier’in LinkedIn profilinde, Assassin’s Creed Red için fragman kaydının 2023 Eylül’ünde başladığı belirtiliyor. Profili, aşağıdaki videoların hazırlığında yer aldığını onaylıyor:

“Reklam oynanış videoları, fragmanlar, oynanış videoları, B-Roll ve diğerleri.”

Ubisoft’in yaklaşık beş aydır pazarlama çalışmalarından yürütmesi göz önüne alındığında, henüz duyurulacak olan konulu fragman veya oyun oynanışı videolarına çok az zaman kaldığı beklenebilir. Tam da LinkedIn’deki geçmiş bir Ubisoft gönderisinin Assassin’s Creed Red’in 2024’te piyasaya sürüleceğini belirtmiş olması, bu bilgi, oyunun bu yıl içerisinde piyasaya sürüleceğine dair başka bir kanıt niteliğindedir. Bilindiği gibi, son zamanlarda Ubisoft, pazarlama döngülerini oldukça kısaltmaya başlamıştır.

Bu, Persia: The Lost Crown ve Assassin’s Creed Mirage gibi oyunlarda pazarlama kampanyasının yayınlanmasının çıkıştan sadece birkaç ay önce başlamış olduğu görülmüştür. Yani hayranlar, Assassin’s Creed serisinin tipik bir lansmanını, muhtemelen ekim veya kasım ayında, dördüncü çeyrekte bekleyebilirler.

Ayrıca bazı verilere göre, Assassin’s Creed Red, Ubisoft’in yaptığı en büyük yatırımlardan birisidir. Ayrıca Ubisoft’un tanıtım ve reklam için önemli bir bütçe ayırarak pazarlama çabalarını artırmaları beklenmektedir.