Assassin’s Creed: Hexe Hakkında İlk Detaylar Açıklandı – Karanlık Ortam ve Büyü

Assassin’s Creed: Hexe Hakkında İlk Detaylar Açıklandı – Karanlık Ortam ve Büyü

Gizemli Assassin’s Creed: Codename Hexe resmi olarak 2022 yılında Ubisoft tarafından duyuruldu. Geliştiriciler, hayranları şaşırtacaklarına dair serinin en olağandışı oyununu vaat ettiler, çok karanlık bir ortamla ve zorlu bir dönem olan XVI. yüzyıl Kutsal Roma İmparatorluğu’yla farklılaşacaklarını söylediler. Resmi bilgiler burada sona eriyor ama bugün güvenilir sızıntıcı Tom Henderson’dan oyunla ilgili daha fazla ilginç detaylar ortaya çıktı. Görünüşe göre Assassin’s Creed: Codename Hexe, serinin ilk oyunlarına çok benzeyecek.

Sızıntı yapan kişi, Assassin’s Creed: Codename Hexe’in üretiminin hala erken aşamada olduğunu iddia ediyor. Oyunun iç tarihine göre Infinity platformunda 2026 yılının ortasında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu oyun, geliştiriciler tarafından daha lineer, açık veya yarı açık yerlerin az bir keşfi ile tasarlandı, serinin ilk oyunlarında olduğu gibi.

Bildiğimize göre, Assassin’s Creed: Codename Hexe’de sadece bir ana karakter olacak. Hikaye, cadılıkla suçlanan Elsa adlı bir kızın bakış açısından gelişecek. Ayrıca kahramanın gerçekten bazı doğaüstü yeteneklere sahip olacağı söyleniyor. Oyun sürecinin diğer detayları henüz bilinmiyor, ancak sızıntıcı, bir oyun geliştiricisi tarafından kendisine anonimlik koşuluyla gösterilen kahramanın yeteneklerinden birini ayrıntılı bir şekilde tanımladı.

Elsa’ya XVI. yüzyıl Alman askerleri tarafından kovalanıyor (askerlerin nasıl göründüklerini görmek için buraya tıklayın), ve yakındaki bir kediyi kontrol etmek için büyü kullanıyor. Sonra oyuncu kediyle kontrol ederek askerleri oyalıyor ve askerlerin dikkatini çekmek için yere çarpan bir cam şişeyi deviriyor.

— Tom Henderson oyun oynanışını açıklıyor.

Genel oyun tarzı, oyun içi dünyanın çok karanlık tonlarını gösteriyor. Sızıntıcının dediğine göre, oyunda Assassin’s Creed Syndicate – Jack The Ripper eklentisinin mekaniğini hatırlatacak korku sistemine sahip bile.